Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 12.25 uur
Twee keer aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Direct nadat hij na een aanhouding voor rijden onder invloed werd vrijgelaten, is een 47-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg weer aangehouden voor een ander strafbaar feit.

De man werd zondagavond rond tien voor negen in zijn woonplaats gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij negeerde eerst een stopteken, maar stopte op de Bisschopsweg en werd gecontroleerd. Het rijbewijs van de man bleek al ruim tien jaar geleden ingenomen te zijn. Op het bureau blies hij 1,25 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De man stond nog gesignaleerd voor een ander strafbaar feit en werd daarvoor aangehouden.

Ruit vernield

EEMNES Een 20-jarige jongeman uit Eemnes vernielde zondagmorgen tegen één uur een ruit van een horecagelegenheid in Eemnes. De jongeman was na een incident, waarover de verhalen uiteenlopen, gevraagd de horecagelegenheid aan de Torenzicht te verlaten. Hier had de jongeman geen zin in. Met enig duw- en trekwerk waarbij enkele klappen vielen is hij buiten de deur gezet. Vervolgens trapte of stompte hij de ruit in. De jongeman wist weg te komen, maar werd thuis door de politie aangehouden. Op het politiebureau bleek hij bereid de schade te vergoeden.

Ongeluk met teveel op

SOEST Een 27-jarige inwoner van Soest raakte zondagavond tegen half zeven gewond toen hij met zijn brommer onderuit ging. De man is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De man reed zonder helm op zijn brommer op de Burgemeester Grothestraat. Met hoge snelheid ging hij onderuit. De man had alcohol gedronken. In het ziekenhuis is bloed afgenomen om het promillage vast te stellen.

De brommer wordt technisch onderzocht. De man krijgt in ieder geval processen-verbaal voor het niet dragen van de helm en het rijden onder invloed.