Politiebericht Flevoland: gehele regio: 16-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na vernielingen
ALMERE Op het Rolklaverpad zijn gisteravond twee personen uit Almere van respectievelijk 18 en 44 jaar aangehouden wegens het veroorzaken van overlast en het niet voldoen aan een vordering van de politie. De 18-jarige maakte deel uit van een groep van circa 15 personen die eerder op de avond al door de politie waren gewaarschuwd wegens het veroorzaken van overlast op het Saffraanplein en omgeving. Later op de avond kwam er opnieuw een melding van vernielingen en overlast en greep de politie in, waarop de 44-jarige, een vader van één van de betrokkenen, zich ermee bemoeide. Beide verdachten zijn aangehouden wegens beledigingen en verzet en zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding op heterdaad
ALMERE Een 35-jarige man uit Almere is vanmorgen op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak aan de Schrijverstraat. Hij werd tijdens de inbraak ontdekt door een 23-jarige man uit Almere, die hem staande hield en overdroeg aan de politie. Het gereedschap en de gestolen goederen zijn in beslag genomen en de verdachte is ingesloten voor verhoor.

Woningbrand
EMMELOORD Gistermiddag is in een woning aan de Warderhof brand uitgebroken. De bewoners waren televisie aan het kijken toen er kortsluiting ontstond. Op zolder bleek een wasdroger in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.