Provincie Utrecht

Persbericht
06 april 2001

17 april t/m 11 mei
Tijdelijke afsluiting Reinaldaweg te Lopik

Op 17 april starten de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op de T-kruising van de Reinaldaweg en de Ir. Enschedeweg, twee provinciale wegen (N 204 en de N 210) in de gemeente Lopik. De werkzaamheden duren tot en met 11 mei. De Reinaldaweg zal in die periode worden afgesloten voor verkeer vanuit Montfoort in de richting van Lopik. Dit verkeer wordt met borden omgeleid via de A12 en de A2. Bij de T-kruising zelf wordt gedurende de werkzaamheden een tijdelijke rijbaan aangelegd. Dit zal de nodige vertraging geven.

Wegenstructuur Lopikerwaard
Aanleg van de rotonde op de T-kruising van de Reinaldaweg en de Ir. Enschedeweg maakt deel uit van het project "Wegenstructuur Lopikerwaard". Doel van het project is de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het gebied rond de provinciale weg N 210 te verbeteren.
De uitvoering van het project is volop gaande. De zandbanen voor de wegen om IJsselstein Zuid (Zenderpark) zijn grotendeels aangebracht en er is een begin gemaakt met het grondwerk voor de doortrekking tussen IJsselstein Zuid en de bocht bij Benschop. Aanleg van de rotonde staat op de rol in de periode van 17 april t/m 11 mei.

Afsluiting, omleiding en vertraging
Tijdens de aanleg van de rotonde Reinaldagweg/Ir. Enschedeweg zullen ingrijpende verkeersmaatregelen genomen moeten worden. De Reinaldaweg wordt van 17 april t/m 11 mei afgesloten voor verkeer vanuit Montfoort in de richting van Lopik. Dit verkeer wordt met borden omgeleid via de A12 en de A2. Bij de kruising Reinaldaweg/Ir. Enschedeweg zelf wordt een tijdelijke rijbaan aangebracht, buiten de huidige kruising om. Op die manier kan de rotonde buiten het verkeer worden gebouwd. Deze tijdelijke rijbaan bestaat uit één rijstrook en één fietsstrook. Het autoverkeer kan hierdoor slechts in één richting tegelijk gebruik maken van de rijbaan. Er komen verkeerslichten om het verkeer per richting om-en-om te laten passeren. Dit zal de nodige vertraging geven.
Fietsers en bromfietsers kunnen wel gewoon in twee richtingen tegelijkertijd over de fietsstrook rijden.
Het verkeer vanuit Montfoort in de richting van Lopik wordt met borden omgeleid via de A12 en de A2.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichter op het werk, de heer T. Stuivenberg, tel. (030) 657 23 53 of 06-53 83 45 91.
Ook de uitvoerder van de aannemer (De Combinatie N 210) , de heer A. van Straaten kan inlichtingen verstrekken: 06-22 37 12 12.

Terug