Provincie Drenthe

Oplossing voor streektaalinstituut Drentse Taol

Assen, 17 april 2001
Persberichtnummer 01-036



Gedeputeerde staten hebben ingestemd met het unanieme advies van de werkgroep Toekomst Drentse Taol over de voorgestelde beleidslijn voor het streektaalinstituut. Dit betekent dat Drentse Taol verder gaat als zelfstandige stichting met een nieuw bestuur. Gedeputeerde staten zullen het bestuur op korte termijn benoemen. Drentse Taol blijft gehuisvest bij de Provinciale Bibliotheekcentrale (PBc). De werkgroep heeft verder de goede verhoudingen hersteld tussen de bestuurscommissie Drentse Taol, de Raad van Toezicht van de PBc, directie van de PBc en de medewerker en vrijwilligers van Drentse Taol. De werkgroep Toekomst Drentse Taol is door gedeputeerde mevrouw Margriet Brink-Massier gevraagd om een oplossing te vinden voor de problemen bij het streektaalinstituut.

Voor het advies van de werkgroep is draagvlak bij de PBc-organisatie en de bestuurscommissie Drentse Taol. In de toelichting op het advies heeft voorzitter Henk Dik van de werkgroep Toekomst Drentse Taol duidelijk aangegeven dat niet één van de betrokken partijen verantwoordelijk mag worden gehouden voor het inmiddels opgeloste conflict. Alle aandacht dient nu op de toekomst gericht te zijn. Gedeputeerde Margriet Brink-Massier gaf als reactie op het advies: "Ik ben bijzonder tevreden met het gegeven advies, dat bovendien unaniem is en draagvlak heeft bij de betrokken organisaties. De nadere uitwerking van het advies is straks de eerste taak van de nieuwe bestuursleden. Ik kijk daar met vertrouwen naar uit."



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl