Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-04-2001 2ePersberichtdinsdag17april2001

Politieberichten

Helmond: Verdachten aangehouden
Maandagavond omstreeks 20.30 uur is op het Stationsplein een 15-jarige jongen uit Hel-mond aangehouden. Een 47-jarige man uit Helmond trof hem daar met nog drie jongens aan bij zijn gestolen Spartamet. Zij waren bezig om het slot open te breken. Bij zijn komst liepen drie jongens weg. De 15-jarige jongen bleef staan. De gewaarschuwde politie kon even ver-derop in de Smalstraat de drie jongens, 11,13 en 14 jaar oud, uit Helmond aanhouden. Na verhoor in het politiebureau zijn de jongens overgedragen aan hun ouders.

Helmond: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen om 9.20 uur is op de Lijsterstraat een 42-jarige man uit Helmond aangehou-den. Een politiesurveillance zag dat de hen bekende man daar in een auto reed, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Zijn auto is inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemakt.

Mierlo: Aanrijding met gewonde
Maandagmiddag rond 14.50 uur raakte bij een aanrijding op de Geldropseweg een 22-jarige automobiliste uit Waalre gewond. Zij moest daar door de noodzaak van het verkeer geboden plotseling remmen. Een achter haar rijdende 41-jarige automobiliste uit Helmond kon haar voertuig niet meer tot stilstand brengen, waardoor een aanrijding ontstond. De 22-jarige bestuurster uit Waalre botste vervolgens tegen de voor haar rijdende auto, bestuurd door een 54-jarige man uit Veldhoven. De Waalrese klaagde over nekklachten.

Nuenen: Diefstal GSM
Maandagavond rond 19.30 uur is een 16-jarige jongen uit Nuenen van zijn GSM beroofd. Hij liep over de kruising Hoge Brake - Brabantring - Refeling. Plotseling pakte een onbekende man hem van achteren bij zijn keel vast. De man riep: Geef je telefoon anders gebeurt er wat. Onmiddellijk daarop voelde het slachtoffer dat zijn zakken werden nagevoeld. Het slachtoffer gaf daarop zijn GSM aan de persoon die hem vasthield. Hierop werd hij losgelaten. Het slachtoffer liep snel weg richting Klamperlaan.

Wintelre: Mishandeling
Maandagmorgen tussen 1.00 en 2.00 uur is in een horecagelegenheid op de Willibrordus-straat een 21-jarige man uit Veldhoven mishandeld. Hij bemoeide zich daar met personen die onenigheid met elkaar hadden. Tijdens het trekken en duwen viel de Veldhovenaar op de grond. Onmiddellijk daarop begonnen meerdere personen hem te trappen. De bewaking haalden de personen uit elkaar. Het slachtoffer klaagde over pijn aan zijn pols, kaak, tanden en kin. Hij is voor behandeling daarvan overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.35 en 11.00 uur is op de Volmolenweg een snelheidscontrole ge-houden. 738 voertuigen zijn gecontroleerd. 59 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u. Veldhoven: Doorrijden na aanrijding, politie zoekt getuigen Zondagmiddag omstreeks 15.00 uur reed een onbekend gebleven bestuurder van een witte bestelbusje vanuit een uitrit van Koningshof de Locht op. Een 24-jarige automobilist uit Veldhoven reed daar over de Locht richting Veldhoven. Hij moest uitwijken om een aanrijding met de witte bestelbus te voorkomen en kwam daarbij op de rijbaan voor het verkeer uit tegenovergestelde richting. Uit tegenovergestelde richting kwam een 48-jarige automobilist uit Geldrop. Een aanrijding was het gevolg. Direct na de aanrijding reed de bestuurder van de witte bestelbus door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de politie afdeling Veldhoven tel. 040-2331800.