FNV Bouw


CAO schildersbedrijf: geen serieus loonbod

Op woensdag 11 april heeft de derde onderhandelingsronde plaatsgevonden over de nieuwe CAO voor het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf. Er is gesproken over slechts twee onderwerpen: maatwerk en loon. Op beide onderwerpen blijken de standpunten van partijen ver uiteen te liggen.

Maatwerk

Werkgevers willen meer maatwerk in de onderneming mogelijk maken. De bonden willen vooral afspraken maken over meer maatwerk voor de individuele werknemer. Zo willen de bonden meer zeggenschap van de werknemer over zijn eigen vrije tijd. Maar het afschaffen van de collectieve wintersluiting is voor werkgevers 'onbespreekbaar'. In reactie daarop hebben de bonden gezegd niet over maatwerk te willen onderhandelen, zolang die blokkade op tafel ligt.

Loon Voor het eerst kwamen werkgevers met een loonbod. Ze gaan daarbij uit van een tweejarige CAO. In die twee jaar willen ze de lonen op vier momenten (juli en december) met 1,75 procent verhogen. In totaal dus zeven procent (inclusief prijscompensatie) in twee jaar. Daarnaast bieden ze beide jaren een eenmalige uitkering aan het eind van het jaar ten bedrage van 11 cent per gewerkt uur. Dat komt neer op maximaal zo'n 160 gulden.

De bonden hebben gezegd dit loonbod niet serieus te kunnen nemen. Pas als er een serieus bod ligt zullen de bonden daarop inhoudelijk reageren.

Op dinsdag 17 april worden de onderhandelingen voortgezet.

Voor oudere teksten kunt u terecht in het archief op http://www.bouwenhoutbondfnv.nl/news/index.cgi?showmessage/news/index.cgi?SHOWARCHIVE=1

http://www.fnvbouw.nl/Nieuwlid/aanmelden.html

FNV BOUW
Postbus 520 - 3440 AM WOERDEN
Telefoon: (0348) 575 575 - Fax: (0348) 423 610
E-mail: info@fnvbouw.nl