Amsterdam, 17 april 2001

PERSBERICHT

Utrecht ook komende jaren kandidaat voor NK Halve Marathon

De Stichting Marathon Utrecht heeft zich vandaag bij de KNAU aangemeld als kandidaat voor het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon in 2003. Het NK zal dan net als dit jaar onderdeel zijn van de Halve van Utrecht, die elke derde zondag van de maand mei plaatsvindt. In juni praten de Stichting en de KNAU over het NK van 2002 waarvoor Utrecht eveneens de voornaamste kandidaat is. Met de organisatie van drie NK´s hoopt de Stichting definitief op de kalender te komen van de grotere wedstrijdlopen.

Volgend jaar vindt in Utrecht voor de 25ste keer een grote stratenloop plaats. In de eerste 21 edities was een hele marathon het hoofdnummer van het evenement. Sinds 1999 ligt het accent op de halve marathon. In 2000 trok de afstand iets meer dan 2.000 deelnemers, voor dit jaar wordt weer aanzienlijke groei verwacht. Ook in het niveau van de toplopers zit al jaren een positieve ontwikkeling. De organisatie wil een breed veld van Nederlandse atleten aan de start krijgen en werkt daarvoor nauwgezet samen met Aart Stigter. Binnen twee weken hoopt Stigter het deelnemersveld voor de komende Halve Marthon bekend te maken.

De Halve van Utrecht vindt dit jaar op 20 mei a.s. plaats en kent de volgende onderdelen: adidas NK Halve Marathon, REMU Halve Marathon, Utrechts Nieuwsblad Kwart Marathon, Stad Utrecht Jeugdloop en Hydron Mile. Start en finish zijn op het Vredenburg. Informatie is verkrijgbaar bij Go! Marketing, telefoonnummer 020-5840830, www.halvevanutrecht.nl.

Informatie voor de media: André van Hooren, 06 1132 3377