Gemeente Sneek


Betere drainage begraafplaats

BETERE DRAINAGE BEGRAAFPLAATS

De Algemene Begraafplaats van de gemeente Sneek wordt op dit moment gereconstrueerd. De paden en de drainage worden verbeterd, zodat bezoekers minder last zullen hebben van modderige paden. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden zal op de plaatsen waar gewerkt wordt sprake zijn van overlast. Geprobeerd wordt die zoveel mogelijk te beperken.

De verbetering van de paden op de begraafplaats houdt in dat veel paden worden gereconstrueerd. Sommige paden worden voorzien van een nieuwe grintlaag, andere worden ingezaaid met gras. Ze behouden hun functie van pad, het gras zal dan ook regelmatig worden gemaaid. Doordat het gras wordt ingezaaid in speciale bomengrond vermengd met zand, wordt getracht te voorkomen dat er plassen water of modderpoelen op de paden ontstaan.

De begraafplaats wordt stapsgewijs opgeknapt. Vorig jaar is de gracht rond de begraafplaats gebaggerd, werden walbeschoeiingen vernieuwd en werd de historische walmuur met trap gerestaureerd. Dankzij deze trap konden overledenen die aan een besmettelijke ziekte waren bezweken over water naar de begraafplaats worden gebracht, waardoor het gevaar van besmetting verminderde. Dit jaar worden de paden opgeknapt en volgend jaar wordt de tennisbaan bij de begraafplaats getrokken. De totale kosten van de werkzaamheden bedragen 1,6 miljoen ( 726.000).