Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.25 uur
Mishandeling in de bus

UTRECHT Dinsdagavond kreeg een 32-jarige man uit Zeist zonder enige aanleiding klappen van een 32-jarige plaatsgenoot in de streekbus

Omstreeks half elf zaten beide mannen op de achterbank van een streekbus. Het 32-jarige slachtoffer kwam per ongeluk tegen de 32-jarige verdachte aan. De man verontschuldigde zich maar kreeg vrijwel direct diverse klappen in zijn gezicht.

De politie heeft de 32-jarige Zeistenaar aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar het Diaconessen-ziekenhuis gebracht. Buiten twee blauwe ogen liep hij vermoedelijk ook een gebroken neus op.

Straatroof

UTRECHT Een 54-jarige man uit De Meern reed dinsdagavond met zijn fiets over de Rijksstraatweg in de richting van De Meern. Omstreeks half zeven kwam er een scooter met mannen erop achter hem rijden. De bestuurder bleef enige tijd achter de man rijden.

Plotseling kwam de bestuurder naast de man rijden en schopte de passagier tegen de benen van het slachtoffer aan. Hierdoor kwam de man in de berm ten val. De scooter-passagier trok de laptop-tas van de bagagedrager van de fiets af en sprong weer achterop de scooter. De verdachten reden weg in de richting van Utrecht.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo tel. : 0900 8844.

Brand

UTRECHT Meerdere getuigen belden dinsdagmiddag naar de 1-1-2-centrale om te melden dat er brand was op de hoek Oudegracht met de Korte Smeestraat. Ter plaatse zag de politie dat er brand was ontstaan op de tweede verdieping boven twee winkelpanden.

De brandweer gaf aan de het hier om een middelbrand ging en samen met de politie werd besloten de onderliggende panden te ontruimen. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door het snelle ingrijpen bleef de schade beperkt tot het pand waar de brand was uitgebroken.Vermoedelijk is de brand ontstaan door schilderwerkzaamheden.

Bestuurder aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie op de Catharijnesingel een voertuig rijden waarvan bekend was dat de bestuurder eerder op de dag getankt had zonder te betalen.

De agenten keerden hun voertuig en zetten de achtervolging in. De bestuurder had in de gaten dat de politie hem gezien had en probeerde met hoge snelheid de politie af te schudden. De agenten zagen kans de auto in de Vaartsestraat klem te rijden en de 17-jarige verdachte uit Utrecht aan te houden.

Op de auto van de verdachte constateerden de agenten verse lakschade. Onderzoek in de buurt wees uit dat de Utrechter op de hoek van de Catharijnesingel met de Vaartsestraat tegen een hek was aangereden. Op het bureau bleek dat hij een valse naam had opgegeven omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook werd duidelijk dat de auto al een jaar niet meer verzekerd was.

Aanrijding letsel
UTRECHT Een 16-jarig meisje uit Utrecht reed dinsdagmorgen omstreeks half elf op haar snorfiets vanaf het trottoir op de Tamboersdijk de weg op. Hierbij zag zij een 33-jarige automobilist over het hoofd en reed tegen de zijkant van het voertuig aan.

Het meisje kwam door de aanrijding ten val en liep een hoofdwond op. Door personeel van de ambulancedienst werd zij behandeld maar ze wilde niet mee naar het ziekenhuis.

Gestolen auto aangetroffen
UTRECHT Op de Stationsstraat zag de politie dinsdagmorgen een man gehurkt naast een voertuig zitten. Bij de man stonden nog twee personen die bij het zien van de politie wegliepen. De man was een band aan het verwisselen. De agenten vertrouwden het niet en vroegen via de meldkamer het kenteken van de auto op.

Het bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De 32-jarige man uit Utrecht die de band stond te verwisselen werd door de agenten aangehouden. De man verklaarde de band voor zijn vriend te verwisselen en die vriend liep weg toen hij de politie zag.