Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.25 uur
Verkeerscontroles

HEUVELRUG De politie controleerde dinsdagmorgen op de Rijksstraatweg in Leersum op snelheid. Van de 739 gecontroleerde voertuigen bleken 66 sneller te rijden dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed hier 75 km/u.

Op de Koningin Wilhelminaweg in Amerongen reden dinsdagmorgen tussen half negen en elf uur 72 bestuurders sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste passeerde het controlepunt met 87 km/u.

Elf bestuurders werden dinsdagmiddag bekeurd voor te snel rijden op de Dorpsstraat in Doorn. Tussen één en drie uur passeerden 753 bestuurders het controlepunt. De snelste reed 72 km/u.

Domino-effect

LEERSUM Bij een aanrijding waarbij vier autos betrokken waren raakten dinsdagmiddag twee mensen gewond.

De aanrijding gebeurde tegen vier uur op de Rijksstraatweg in Leersum. Een 28-jarige automobilist uit Brummen had niet in de gaten dat drie autos voor hem remden voor een afslaande auto voor hen. De 28-jarige reed tegen zijn voorganger, een 28-jarige automobiliste uit Kapel-Avezaath, waardoor die auto tegen haar voorgangster aan reed. De bestuurder van deze auto, een 63-jarige man uit Zaltbommel, liep nekklachten op. Deze auto knalde weer op zijn voorganger, een auto die bestuurd werd door een 64-jarige inwoner van Kapellen.

De 28-jarige vrouw uit Kapel-Avezaath hield hoofdpijn en nekklachten aan de aanrijding over. De voorste auto liep schade op aan de achterzijde, de andere drie autos raakten total loss. Tegen de Brummenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brommer tegen auto

VEENENDAAL Een zestienjarige bromfietsster reed op de Grote Beer in haar woonplaats tegen een auto. Zij is voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Tegen tien uur dinsdagavond reed de bromfietsster op de Grote Beer. Het meisje zag te laat dat de auto voor haar remde om rechts af het Zuiderkruis op te rijden. Zij kon de brommer niet op tijd stoppen, reed tegen de auto en viel. Het is niet bekend welk letsel het meisje opliep.

Te veel op

VEENENDAAL Op de Sirius werd dinsdagavond een Edense automobilist aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man werd tegen kwart over tien gecontroleerd op de Sirius en werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar blies de 25-jarige man 0,8 promille. Hij kreeg een boete van 410 gulden en met een rijverbod van twee uur mocht hij het bureau verlaten.