Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.45 uur
Verkeerscontroles

AMERSFOORT Een gordelcontrole op de Heiligenbergerweg leverde dinsdagmiddag dertien bekeuringen op. In totaal zijn 374 personen gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Op dezelfde Heiligenbergerweg hield de politie dinsdagmiddag een snelheidscontrole. Tussen kwart voor drie en vier uur werd de snelheid van 778 passanten gecontroleerd. 46 Bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste passeerde het controlepunt met 78 km/u.

Agent geschopt

AMERSFOORT Een agent die bij een vechtpartij op de Meidoornstraat was geroepen is door een man geschopt. De dader zag kans weg te komen, maar de politie weet wie hij is.

Tegen kwart voor elf dinsdagavond kreeg de politie de melding van de vechtpartij. Vier agenten gingen naar de Meidoornstraat. Het bleek om een onenigheid in de privésfeer te gaan waar circa tien mensen zich mee bemoeiden. Een 22-jarige Amersfoorter liep een verwonding op door de vechtpartij. De politie trachtte de gemoederen te sussen. Tijdens de vechtpartij werd een agent gericht geschopt. De dader zal nog worden gehoord.