Gemeente Ede

Sportservice Ede
organiseert cursus voor sportleiders

Sportservice Ede start binnenkort met een opleiding tot recreatiesportleider (RSL-A). De cursus is bestemd voor mensen die zich in hun vrije tijd bezig houden met het organiseren en leiden van sportactiviteiten.

Veel werk bij de sportverenigingen wordt door vrijwilligers gedaan. Deze vrijwilligers dragen verantwoordelijkheid en zijn vaak een steun en toeverlaat voor de sporter. De deskundigheid waarmee de (vrijwillige) sportleider te werk gaat, kan allesbepalend zijn voor het plezier dat de sporter aan zijn of haar sport kan beleven.

Voor degene, die nog meer uit het vrijwilligerswerk wil halen, wordt de opleiding tot recreatiesportleider aangeboden. In deze cursus wordt aandacht besteed aan onder andere organisatievormen, spelactiviteiten en het voorkomen en behandelen van blessures. De cursus wordt aangeboden voor personen van 17 jaar of ouder. De kosten bedragen 375,--. De duur van de cursus is 80 uur.

Donderdag 19 april is er in buurtcentrum Veldhuizen, Katenhorst 16 in Ede een vrijblijvende informatiebijeenkomst over de cursus RSL-A. Indien u interesse heeft in de cursus, kunt u gerust binnenlopen!

Als u deel wilt nemen aan de cursus, kunt u contact opnemen met Manon Ruijgrok, coördinator sportbuurtwerk. U kunt haar bereiken via tel. (0318) 68 01 59.



Ede, 18 april 2001