Nationaal Dubo Centrum

Nieuwe versies Nationaal Pakket Dubo GWW

CROW, kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur, roept alle gebruikers van het Nationaal Pakket Duurzaam bouwen in de GWW op hun ervaringen met het gebruik van het Pakket kenbaar te maken. Deze ervaringen wil CROW inzetten bij de komende herziening van het Pakket.

Het Nationaal Pakket Duurzaam bouwen in de GWW bevat maatregelen met betrekking tot ontwerp, aanleg en beheer van werken in de grond-, water- en wegenbouw op een manier die aansluit bij het dubo-gedachtegoed. Het doel van het Nationaal Pakket is het verschaffen van heldere en eenduidige informatie over de thans beschikbare kennis over en ervaring met duurzaam bouwen in de GWW. Verder is het doel van het Nationaal Pakket het duurzaam bouwen in een zo vroeg mogelijk stadium in het bouwproces te integreren.

De eerste versie van het Nationaal Pakket is verschenen in november 1999. In mei 2001 zal de tweede versie verschijnen. De tweede versie betreft een actualisatie van de eerste uitgave. Verder bestaat voor iedere gebruiker van het Nationaal Pakket de mogelijkheid zijn of haar mening weer te geven door middel van het reactieformulier dat in deze tweede versie van het pakket wordt opgenomen.

Begin 2002 zal de derde versie van het Nationaal Pakket verschijnen. Deze derde versie is vernieuwd wat betreft opzet en inhoud. Doel van deze herziening is het afstemmen van het pakket op de vragen uit de markt. Hiertoe zal CROW de komende tijd twee workshops organiseren: op 7 mei 2001 in Groningen en op 17 mei 2001 in Utrecht. Op deze workshops worden de gebruikers van het pakket in de gelegenheid gesteld hun wensen en behoeften en hun op- en aanmerkingen kenbaar te maken.

CROW wil hierbij met nadruk alle gebruikers uitnodigen gebruik te maken van de mogelijkheden hun ervaringen met het Nationaal Pakket te uiten om zo in samenspraak met alle betrokkenen een optimaal herzien pakket te bewerkstelligen.