Nederlandse Vereniging van journalisten

Mag dat zomaar?
Opgeschorte WW-uitkering

'Mijn arbeidsovereenkomst is onlangs door de Kantonrechter ontbonden. Toen ik bij het GAK aanklopte voor een WW-uitkering, kreeg ik te horen dat ik pas over een paar maanden een uitkering krijg. Mag het GAK mijn WW-uitkering zomaar opschorten?'

In de meeste gevallen is het antwoord ja. Met de invoering van de Flexwet in 1999 heeft de 'fictieve opzegtermijn' zijn intrede gedaan. De fictieve opzegtermijn is de periode waarin de uitvoeringsinstelling (zoals het GAK) de WW-uitkering opschort, wanneer een arbeidsovereenkomst is beëindigd zonder dat daarbij de geldende opzegtermijn in acht is genomen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij beëindiging door de Kantonrechter. De fictieve opzegtermijn is de opzegtermijn van de werkgever minus één maand, mits er minimaal één maand overblijft. Over deze periode wordt geen WW-uitkering verstrekt.

Een voorbeeld. Een arbeidsovereenkomst wordt per 31 mei door de Kantonrechter ontbonden en er geldt voor de werkgever een opzegtermijn van 3 maanden. De WW-uitkering gaat in dat geval pas in per 1 augustus. Immers, bij de ontbindingsdatum wordt door de uitvoeringsinstelling 3 maanden minus één maand opgeteld - de fictieve opzegtermijn. De opschorting van de WW-uitkering zoals hier beschreven, geldt alleen indien bij de ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de Kantonrechter is bepaald, dat de werkgever aan de werknemer een ontbindingsvergoeding dient te betalen. Bij de omschreven ontbindingsprocedure bij de Kantonrechter is het toekennen van een ontbindingsvergoeding gebruikelijk. In deze schadevergoeding wordt het loon voor de fictieve opzegtermijn geacht opgenomen te zijn. Indien bij de ontbinding van de arbeidsovereenkomst geen opzegtermijn in acht wordt genomen en onverhoopt geen vergoeding wordt toegekend, mag de uitvoeringsinstelling geen fictieve opzegtermijn hanteren en de WW-uitkering niet opschorten.
Bij beantwoording van de vraag is uitgegaan van de situatie dat de werknemer voldoet aan alle vereisten voor het verkrijgen van een WW-uitkering.