Gemeente Breda

18-04-2001

Leerlingen J.F. Kennedyschool naar landelijke start Kinder-vlinder-kijk-actie
Leerlingen van basisschool John F. Kennedy ontvangen vandaag (woensdag 18 april) uit handen van wethouder De Werd van onderwijs een cheque van 1.000 gulden. De wethouder overhandigt de cheque als bijdrage in de vervoerkosten naar het Zoo Parc Overloon. Hier vindt op vrijdag 20 april de landelijke start plaats van de Nationale Kinder-vlinder-kijk-actie. De Bredase basisschool vertegenwoordigt hier de provincie Noord-Brabant. Als onderdeel van het bezoek aan Zoo Parc Overloon voeren de leerlingen een stukje op over het thema Vlinders. Na de start van de actie gaat de Kennedyschool aan de slag met het lespakket dat is ontwikkeld door De Vlinderstichting.

Dertig leerlingen uit groep 6 van basisschool John F. Kennedy zijn door De Vlinderstichting uitgenodigd om de start bij te wonen van de Nationale Kinder-vlinder-kijk-actie op 20 april in Zoo Parc Overloon. Deze dag wordt elke provincie vertegenwoordigd door één basisschool. De Bredase school vertegenwoordigt de provincie Noord-Brabant. Na 20 april gaan 500 scholen aan de slag met het lesmateriaal dat voor de actie is gemaakt. Leerlingen van de deelnemende scholen trekken naar buiten om vlinders te kijken. Het doel is op deze manier een bijdrage te leveren aan het natuurbesef bij kinderen. Het gemeentebestuur ondersteunt deze gedachte en levert een bijdrage aan de vervoerkosten van de leerlingen naar het Zoo Parc Overloon. Wethouder J. de Werd overhandigt hiervoor een cheque aan de heer J. Mulders, directeur van basisschool John F. Kennedy.

De Vlinderstichting organiseert op 20 april in Zoo Parc Overloon een programma als start van de Nationale Kinder-vlinder-kijk-actie. Het is een programma voor en door kinderen gemaakt. Elke school werkt mee door het opvoeren van een stukje rond het thema Vlinders. De leerlingen van de Bredase basisschool houden dan een voordracht met onder andere gedichten. Zoo Parc Overloon is een natuurlijk dierenpark en beschikt onder andere over een Vlindervallei. Deze is ingericht met vlinderstruiken en nectarplanten voor vlinders.

Breda, 18 april 2001