STRATUS TECHNOLOGIES KEERT NA ONDERBREKING VAN TWEE JAAR TERUG IN DE

TELECOM-MARKT

Stratus breidt legacy producten uit met nieuwe fout-tolerante servers voor Windows 2000

Maarssen, 18 april 2001 - Stratus Technologies, maker van de meest betrouwbare servertechnologie ter wereld, heeft vandaag bekendgemaakt dat ze overeenstemming heeft bereikt met Lucent Technologies over de opheffing van bepaalde contractuele beperkingen waardoor Stratus een tijd lang niet in staat was om te concurreren in de telecomsector. Er is een speciale verkoopgroep geformeerd, die zich er volledig op zal richten de reputatie van Stratus Technologies als dé platformleverancier voor missie-kritische telecom-toepassingen, te doen herleven.

De systemen van Stratus zijn momenteel in gebruik bij tal van telecombedrijven over de hele wereld voor operationele ondersteuningssystemen zoals netwerk monitoring en data-verzameling voor facturering, waardetoevoegende diensten en intelligente netwerkapplicaties zoals 0800-nummer diensten.

Ascend Communications, Inc. nam in 1998 Stratus Computer, Inc. over, met name voor haar telecom-technologie. De bedrijfsautomatisering-activiteiten van het voormalige Stratus werden in februari 1999 na een management buy-out van Ascend in een particuliere onderneming ondergebracht. Als een van de voorwaarden voor deze buy-out ging Stratus er mee akkoord gedurende een bepaalde periode niet in de telecom-sector te zullen verkopen.

Per 28 februari 2001 is het nieuwe bedrijf Stratus Technologies vrij de nieuwe Stratus® ftServer(tm) familie van Intel IA-32 fout-tolerante systemen voor Microsoft® Windows® 2000 in dit marktsegment te verkopen en hierop service te verlenen. Lucent, dat op haar beurt Ascend overnam, heeft er bovendien mee ingestemd bepaalde andere beperkingen op te heffen die anders tot 28 februari 2002 van kracht zouden blijven. Hierdoor is het Stratus nu toegestaan rechtstreeks haar Continuum(tm) 600 en 1200 servers, de XA/R legacy systemen en systeem upgrades voor VOS en FTX-ondersteunde applicaties aan klanten in de telecombranche te verkopen en hierop service te verlenen.

"Aanbieders van diensten in de telecom-sector kunnen zich vanaf nu weer rechtstreeks vervoegen bij de technologische bron van de vertrouwde fout-tolerante systemen voor toepassingen die niet mogen uitvallen," aldus Ron Heg, Country Manager van Stratus in Nederland. "De bijval die we inmiddels hebben ontvangen van tal van voormalige klanten doet ons bijzonder goed en wij zijn klaar voor het aannemen van nieuwe opdrachten. We zijn van mening dat de vraag naar zowel legacy systemen als onze gunstig geprijsde industrie-standaard ftServers groot en van blijvende aard zal zijn."

Over Stratus Technologies
Stratus Technologies biedt haar klanten een bewezen reeks continu beschikbare computerplatforms, applicatie-oplossingen, professionele services en technologieën voor missie-kritische zakelijke activiteiten. Veel van de klanten van Stratus zijn zeer gerenommeerde marktleiders zoals vooraanstaande Amerikaanse beveiligingsfirma's, grote creditcardmaatschappijen, de grootste effectenbeurs in Azië, de grootste optiebeurs ter wereld en 15 van de 20 grootste banken ter wereld. Stratus Technologies International, middels de 24-7 Technology Division houdt zich bezig met het in licentie aanbieden van haar geavanceerde technologie voor fout-tolerantie aan andere technologiebedrijven. Stratus heeft kantoren en een uitgebreid netwerk van customer service centers verspreidt over de hele wereld en heeft 1.100 medewerkers in dienst. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.nl.stratus.com .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: +31 (0) 20 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

Stratus en Stratus ftServer zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Stratus Computer Systems, S.à r.l. Alle overige gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.