Titel: Derdenbeslag bij zorgverzekeraar Achema.

Datum: woensdag 18 april 2001

Censys BV, software leverancier te Eindhoven, heeft derdenbeslag laten leggen bij de zorgverzekeraar Achmea omdat Zivoned niet aan haar financiële verplichtingen voldoet.

"Steeds weer wist Zivoned iets te verzinnen om niet te hoeven of kunnen betalen. Alle fatsoensnormen zijn overschreden", aldus directeur Joop Timmermans. De zorgverzekeraar stond onlangs al garant voor de betaling van miljoenen om een dreigende staking van de Noordelijke taxibedrijven die rijden in opdracht van Ziekenvervoer Nederland (Zivoned) van de baan te houden.

Op vrijdag 9 maart werden door Censys de 'stekkers' uit het systeem getrokken waardoor alle Internet activiteiten stilvielen voor Zivoned. Het kon zover komen door een volledig gebrek aan overleg en de weigering van Zivoned om aan de financiele verplichtingen te voldoen. Er werd bij Zivoned onlangs een interim-manager aangesteld en via een andere software leverancier werd een noodoplossing voorzien om de registratie problemen op te vangen.

Volgens een mededeling van Zivoned was de softwareleverancier Censys debet aan de achterstand in de financiele afwikkeling. Navraag aldaar leerde echter dat steeds op de afgesproken tijdstippen de declaraties van het gereden vervoer aan de ziekenfondsen werd gedaan en goedgekeurd. De software voor de afrekening naar de vervoerders was eveneens goedgekeurd door Zivoned, maar werd om onduidelijke redenen nooit gebruikt. In plaats van het waterdichte registratie systeem te gebruiken, werd door de organisatie gekozen voor een flexibele spreadsheet-oplossing en het rode potlood.

Bron: Redactie www.taxi-standsplaats.nl

Redactie www.taxi-standsplaats.nl
DGW De Gids Webdesign BV - Eindhoven
Telefoon 040 2451515