Politiebericht Groningen: Diverse 18-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 18 april 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Hoogezand: aanhouding na steekpartij
Een 32-jarige inwoner van Hoogezand is dinsdagmiddag aangehouden, nadat hij betrokken was geraakt bij een steekpartij in een woning aan de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand. De man had gevochten in de woning van een gezamenlijke kennis met een 29-jarige Stadjer. Daarbij is vermoedelijk een steekwapen gebruikt, waardoor beiden gewond raakten. De Hoogezandster was licht gewond en is voor nader onderzoek ingesloten. De Stadjer is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de ware toedracht van de zaak.

Bedum: reservewielen gestolen van trailer
Het afgelopen weekend zijn er van een geparkeerde trailer aan de Industrieweg in Bedum twee reservewielen gestolen. Het gaat om een waarde van ruim duizend gulden. De politie verzoekt aan eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie in Bedum telefoon 0900 8844.

Winschoten: blikschade bij botsing
Twee personenautos liepen flinke schade op toen ze dinsdagmiddag op de Bovenburen in Winschoten met elkaar botsing kwamen. De beide bestuurders, een 29-jarige inwoonster van Winschoten en een 21-jarige plaatsgenoot, bleven ongedeerd. De 29-jarige vrouw verleende geen voorrang aan de ander waardoor de botsing ontstond. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Snelheidscontroles
Dinsdag zijn er twee snelheidscontroles geweest. In Zuidwolde werden op de Groningerweg (maximum 60 km/u) 202 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 54 te hard. De hoogst genoteerde reed 100 km/u. Op de Eemshavenweg werden 300 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 24 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 131 km/u waar maximaal 100 km/u was toegestaan.

Tips Opsporing Noord
Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Noord zijn dinsdagavond veertien tips binnengekomen. De meeste reacties kwamen binnen op de inbraak bij Divoza in Leek en de diefstal van vogels uit volières in Oost Groningen. Er zijn enkele serieuze tips bij de nader worden onderzocht. Men kan overigens ook altijd later bellen naar aanleiding van de uitzending via het politienummer 0900-8844.

Groningen: dronken vrouw aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie dinsdagavond in de Paramaribostraat in Groningen een 29-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw werd liggend op straat door voorbijgangers aangetroffen. Die waarschuwden de politie. De vrouw verkeerde zo zwaar onder invloed van alcohol dat ze nauwelijks aanspreekbaar was. Ze is naar het politiebureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. Bij een onderzoek door een arts bleek dat de vrouw naast veel alcohol vermoedelijk ook harddrugs had gebruikt. Ze is in de loop van de nacht heengezonden. De vrouw krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: dakloze beroofd
Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagavond mishandeld en beroofd op de Vismarkt in Groningen. De man werd aangevallen door een 32-jarige man uit Groningen. Hij kreeg een klap in het gezicht waarbij hij een contactlens verloor. Toen hij die probeerde terug te vinden werd hij meerdere malen door zijn belager geschopt die hem daarna zijn horloge en wat kleingeld afhandig maakte. Omstanders waarschuwden de politie. Die kon de verdachte korte tijd later aanhouden. Hij is ingesloten. Bij zijn aanhouding werd een horloge aangetroffen dat vermoedelijk eigendom van het slachtoffer is. Het slachtoffer liep geen ernstig letsel op.

Groningen: brand in papiercontainer
In een zeecontainer, geladen met oud papier, naast een school aan de Onnemaheerd in Groningen ontstond dinsdagmiddag een korte brand. De brandweer bluste het vuur. De oorzaak van de brand is onbekend.

Groningen: man mishandeld
Op het Academieplein in Groningen raakten dinsdagmiddag twee druggebruikers slaags met elkaar. Een 43-jarige man uit Groningen had eerder op de dag geld gegeven aan een 44-jarige plaatsgenoot. Die zou drugs voor het geld gaan kopen. Daar kwam echter niets van terecht. Aan het eind van de middag kwamen beiden elkaar weer tegen. Toen bleek dat van het geld slechts een paar gulden over was. Er ontstond een handgemeen waarbij de man die de drugs zou gaan kopen meerdere keren werd geslagen. De dader werd kort daarna door de politie op de Vismarkt opgepakt. Hij is naar het politiebureau gebracht en verhoord. Daarna is hij vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling.

Groningen: mannen aangehouden
In de Grote Beerstraat in Groningen heeft de politie dinsdagnacht een 22-jarige man en een 16-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de mannen lopen met een aantal tassen en een brandblusser. Bij controle vertelden de mannen dat ze aan het opruimen waren en de spullen naar een garagebox wilden brengen. Gezamenlijk met de agenten werd een bezoek gebracht aan de garagebox. De mannen bleken echter geen passende sleutel te hebben. Daarop zijn ze aangehouden en naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. In de tassen die de mannen bij zich hadden werden autoaccessoires aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: poging beroving
Een 60-jarige vrouw uit Groningen is Goede Vrijdagavond, op de Platinalaan, in Groningen het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De vrouw die onderweg was om boodschappen te doen merkte plotseling dat er aan haar tas werd getrokken. Ze liet echter niet los en zag daarop dat een ongeveer 15-jarige jongen probeerde haar de tas af te pakken. De vrouw begon te schreeuwen waarna de knaap de tas losliet en ervandoor ging. Het slachtoffer meldde het voorval pas dinsdagochtend bij de politie. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900-8844