Gemeente Lisse

DIVERSEN

´s Middags gemeentehuis gesloten maar wel afspraakmogelijkheid Zoals de meesten van u weten, is het gemeentehuis op werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur open voor het publiek. Het kan echter voorkomen dat u niet in de gelegenheid bent om gedurende deze openingstijden van onze diensten gebruik te maken terwijl uw bezoek niet kan wachten tot een geschikter moment. Voor deze mensen bestaat de mogelijkheid om telefonisch een afspraak te maken voor een later tijdstip. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met de betreffende afdeling. Wel benadrukken wij nogmaals dat dit alleen bedoeld is voor mensen die ook op een andere dag niet naar het gemeentehuis kunnen komen.

Overlast overhangende takken
Regelmatig wordt geconstateerd dat veel bomen, struiken en hagen van particulieren een snoeibeurt nodig hebben. Het is namelijk erg belangrijk om de overlast van overhangende takken op bijvoorbeeld trottoirs tot het minimum te beperken. Op sommige plaatsen worden de trottoirs namelijk dusdanig versmald door uit de kluiten gegroeide struiken en hagen dat het mindervaliden maar ook voetgangers soms erg lastig wordt gemaakt. Wij willen particulieren daarom oproepen hun groen te kortwieken tot normale afmetingen en zodanig dat de trottoirs voor iedereen goed begaanbaar zijn.

Hoe voert u het afval af?
Tuinafval en snoeihout dient u zoveel mogelijk in de GFT-container te doen maar druk het niet te vast aan zodat het er bij het legen van de bak makkelijk uitglijdt. Verder kunt u uw snoeiafval op de volgende manieren kwijt:

Twee keer per jaar kunt u het gebundeld maar onverpakt op straat zetten. Wij halen het dan gratis bij u op. De data waarop dit gebeurt verschillen per wijk maar het is dit jaar in de maanden maart en november. De exacte data kunt u terugvinden in de brief die in december met de afvalkalender bij is bezorgd.
Wanneer u tussentijds kosteloos snoeiafval kwijt wilt, kunt u dit ongebundeld/los afgeven op de gemeentewerf aan de Vennestraat. U kunt hier terecht op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur en op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Tegen betaling kunt u snoeiafval door de gemeente op laten halen. U moet daarvoor tussen 09.00 en 11.00 uur bellen naar de gemeente, telefoon: 433 212. U hoort dan wanneer het afval wordt opgehaald. Voor het ophalen wordt altijd een bedrag van 30,00 per kubieke meter afval of deel daarvan berekend. Voor anderhalve of twee kubieke meter betaalt u dus 60,00 enzovoort. Hiervoor ontvangt u dus thuis een rekening.

De Plantsoendienst zal op haar beurt bomen en struiken die op gemeentegrond staan snoeien als dit nodig blijkt te zijn. Het kan echter voorkomen dat hier en daar een boom over het hoofd wordt gezien. In dat geval vragen wij u de Plantsoendienst daarvan op de hoogte te stellen door te bellen met telefoonnummer (0252) 433 218 of 433 219.

Collecte
De Hersenstichting heeft van 15 tot en met 21 april a.s. een collectevergunning. Van 22 tot en met 28 april heeft de Nederlandse Hartstichting vergunning om te collecteren.