Nokia en Check Point bieden meest flexibele, prestatiegerichte Internetbeveiligingsoplossingen in hun soort

De kracht van een partnership

Leidschendam, 18 april 2001 - Nokia (NYSE:NOK) en Check Point Software Technologies (Nasdaq:CHKP) lieten vandaag weten grensverleggend werk te hebben verricht op het gebied van Internet-beveiliging: hun nieuwe oplossingen zijn krachtiger en flexibeler dan ooit. Beide ondernemingen ontwikkelden samen een feature, Firewall Flows genaamd, waarmee ze de prestaties van Check Point's toonaangevende FireWall-1* aanzienlijk verbeteren (deze draait onder Nokia's befaamde IP Network Security Appliances). Nokia's nieuwe IP530 verleent FireWall-1 een verwerkingscapaciteit van meer dan 500Mbps: mogelijke bottlenecks in het netwerk worden daarmee efficiënt uit de weg geruimd.

Firewall Flows is een belangrijk onderdeel in de architectuur van het besturingssysteem dat Nokia speciaal ontwikkelde met een optimale veiligheid voor ogen. Het nieuwe feature omvat elementen van Check Point's recent gelanceerde Secure XL performance API, die de overhead per pakket reduceert en de firewall zijn pakketdoorvoer per seconde meer dan verdrievoudigt. Het feature blijkt bijzonder geschikt om de prestaties te verbeteren van aansluitingen die kleine pakketten doorsturen (64 en 128 bytes). Network World testte onlangs de prestaties van Firewall Flows. Wat de doorvoer van kleine pakketten betreft, deed FireWall-1 het beter op het Nokia-platform dan de op ASIC gebaseerde firewallsystemen.1

"Nokia is marktleider op het gebied van IP-beveiliging. Wij weten dan ook beter dan wie ook dat er een niet aflatende vraag is naar een betere prijs/prestatieverhouding," aldus Dan MacDonald, vice-president van Nokia Internet Communications "Met de Nokia IP530 en Firewall Flows, legt Nokia de lat nog maar eens hoger op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en implementatie."

"Bedrijfsklanten en leveranciers van ingehuurde diensten zijn in de eerste plaats op zoek naar veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties - dat is een drieledige uitdaging," aldus Mark Bouchard, analist voor de META Group. "Nokia en Check Point pakken eens te meer uit met een vernieuwende aanpak waarmee ze inspelen op de behoeften van de markt."

"Check Point's Secure Virtual Network (SVN) architectuur blijft zich vooral van de concurrentie onderscheiden op het vlak van prestaties," zegt Asheem Chandna, vice-president business development en product management bij Check Point Software Technologies. "Wij stellen met veel genoegen vast dat de gezamenlijk ontwikkelde Nokia / Check Point beveiligingsoplossing Check Point's SecureXL architectuur nog aantrekkelijker maakt en een doorvoer levert van meer dan 500 Mbps."

Nokia IP530 is de jongste telg van Nokia's toonaangevende familie netwerkbeveiligingen. Check Point VPN-1/FireWall-1 wordt daarin nauw geïntegreerd om een IP Network Security-platform van de volgende generatie te creëren dat snelheid en functionaliteit combineert met een vergaand beveiligde doorvoer. Nokia IP530 laat het verkeer door de firewall gaan aan een snelheid van meer dan 500 megabits per seconde (Mbps). Hij is uitgerust met vier geïntegreerde 10/100 Ethernet poorten, twee slots van het type II PCMCIA voor de modem, drie CPCI netwerk interface card slots, en een intern slot voor de toevoeging van een VPN hardware accelerator card.

Nokia levert werkelijk grensverleggende prestaties. Wij slagen er immers niet alleen in speciaal ontwikkelde hardwaresubsystemen te verbeteren, maar combineren deze ook met een besturingssysteem dat tegen alles bestand is. Daarnaast bieden wij IP-netwerkfunctionaliteit en werken wij nauw samen met toonaangevende leveranciers van toepassingen zoals Check Point. Nokia's IP Network Security Solutions zijn een combinatie van vernieuwende beveiligingssoftware en internationaal toonaangevende IP-routing. Het resultaat: prestatiegerichte netwerkbeveiligingsoplossingen die snel kunnen worden geïmplementeerd. Nokia heeft een compleet aanbod bekroonde producten voor het beveiligen, uitbreiden en versnellen van netwerken. Zij voldoen aan de meest veeleisende beveiligingsvoorwaarden en worden ondersteund door Nokia's "First Call - Final Resolution" support desk.

Beschikbaarheid
Firewall Flows wordt momenteel geleverd bij alle Nokia netwerkbeveiligingstoepassingen van de IP100, 300, 400 en 600 reeksen. De IP530 is nu reeds verkrijgbaar in de VS, Canada en Europa en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf het tweede kwartaal '01.


1Network World 12 maart 2001 "Pushing Firewall Performance"

Voor overige persinformatie, illustraties of testmogelijkheden kunt u terecht bij Leads United

Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken. Voor meer informatie gaat u naar http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Nokia
Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobiele telefoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld. Het staat genoteerd op zes verschillende beurzen, waaronder die van New York, Londen en Parijs.

>