LIBERTEL-VODAFONE
http://www.libertel.nl

Libertel-Vodafone introduceert als eerste GPRS dienst

Libertel-Vodafone introduceert als eerste GPRS dienst in heel Nederland

Maastricht, 18 april 2001 - Libertel-Vodafone lanceert vandaag als eerste in Nederland een landelijk dekkende GPRS-dienst voor de zakelijke markt: Libertel Corporate GPRS Access. De introductie van Libertel Corporate GPRS Access biedt klanten die geen vaste werkplek hebben mobiel toegang tot de eigen bedrijfsnetwerken. De GPRS technologie zorgt ervoor dat de klant altijd .on line. is. Doordat gebruik wordt gemaakt van een tarief dat is gebaseerd op volume en niet op basis van tijd wordt alleen het versturen en ontvangen van data berekend. GPRS maakt ook een hogere snelheid mogelijk dan de bestaande mobiele datadiensten via GSM (9600 bits per seconde). Met GPRS worden gemiddeld snelheden van 30 kilobits per seconde (kbps) bereikt. Afhankelijk van het type terminal kunnen pieksnelheden van meer dan 40 kbps worden gehaald.

GPRS is een (pakket geschakelde) technologie waarbij de gebruiker voortdurend verbinding heeft, zodat de gebruiker niet steeds opnieuw contact hoeft te leggen. Dit stelt hem in staat om, eenvoudiger en efficiënter dan met GSM-technologie (circuit geschakeld), voortdurend toegang te hebben tot belangrijke informatiebronnen. Bovendien is hij altijd bereikbaar, bijvoorbeeld voor het ontvangen van e-mail. Klanten krijgen zo eenvoudig mobiel toegang tot hun kantoorsystemen. Voorbeelden van toepassingen die vastliggen in de bedrijfsnetwerken (LAN) van de kantooromgeving en via Libertel Corporate GPRS Access nu ook mobiel toegankelijk zijn: e-mail, agendabeheer, toegang tot adresbestanden, prijslijsten en werkschema.s, en toegang tot Internet en andere publieke netwerken. Libertel Corporate GPRS Access kan ook worden toegepast voor WAP en Machine-to-machine oplossingen.

Zakelijke markt eerst
Libertel-Vodafone richt zich met de nieuwe GPRS-technologie in eerste instantie vooral op de grootzakelijke markt. Met diverse grootzakelijke klanten zoals Cisco Systems, Ericsson, Ernst & Young, en PinkRoccade nv worden (vervolg)trajecten met Libertel Corporate GPRS Access voorbereid en uitgevoerd. De komende maanden wordt verder gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe GPRS diensten. Zodra GPRS-terminals in grotere hoeveelheden en in een breder assortiment beschikbaar komen, zullen daarmee op GPRS-gebaseerde diensten voor de gehele markt aangeboden kunnen worden.

Samenwerking met andere Vodafone bedrijven
Naast de introductie van GPRS in Nederland is ook bij Vodafone-bedrijven in Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Portugal en Nieuw Zeeland GPRS inmiddels operationeel. In het tweede kwartaal zal ook bij de overige Vodafone-bedrijven GPRS worden geïntroduceerd.
Libertel-Vodafone verwacht dat uiterlijk in het derde kwartaal .roaming. met andere GPRS-netwerken op grote schaal mogelijk is. Klanten kunnen dan ook in andere landen dan hun eigen land van GPRS diensten gebruik maken.

Tarieven
Zakelijke klanten kunnen GPRS toevoegen aan hun bestaande Corporate-abonnementen (Libertel Corporate Net, Libertel Corporate Pack Plus en Libertel Corporate DataConnect). De tarieven voor Corporate GPRS Access (exclusief BTW) zijn:
f (.) maandelijkse abonnementskosten 74,93 (34,00) prijs per Megabyte
piek 3,64 (1,65) prijs per Megabyte
dal 2,86 (1,30) Het GPRS-verbruik wordt berekend aan de hand van het verstuurde- en ontvangen volume van data uitgedrukt in bytes.

Libertel-Vodafone
Libertel-Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijd opererende Vodafone Group Plc, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft wereldwijd meer dan 83 miljoen klanten in 30 landen. Sinds 15 juni 1999 is Libertel N.V. genoteerd aan de officiële markt van Euronext Amsterdam.