Hewlett-Packard


UITBREIDING HP NETACTION MAAKT E-COMMERCE NOG VEILIGER

HP Netaction uitgebreid met nieuwe software, diensten en samenwerkings-verbanden

Amstelveen, 18 april 2001 Hewlett-Packard heeft de HP Netaction softwaresuite uitgebreid met nieuwe producten, diensten en partners. Met HP Netaction kunnen organisaties hun omgevingen voor e-commerce beveiligen tegen indringers en aanvallen.

De volgende producten, diensten en partners zijn aan HP Netaction toegevoegd:

HP Virtualvault 4.5, een uitgebreide versie van het gelaagde, beveiligde besturingssysteem van HP is nu ook geschikt voor Apache-webservers, de HP Bluestone Total-e-server en Public Key Infrastructure (PKI).
HP Virtualvault wordt wereldwijd gebruikt als bescherming tegen indringers en aanvallen. HP Virtualvault 4.5 beveiligt ook draadloze applicaties die zijn geïntegreerd met Nokia en draadloze 724-gateways.

HP Webproxy 2.0 vereenvoudigt de implementatie van HP Virtualvault en breidt deze technologie uit met veilige, betaalbare, front-end bescherming voor webservers met verschillende platforms, waaronder Windows, UNIX en Linux. HP Webproxy 2.0 is speciaal ontwikkeld voor Apache-webservers.

HP Webproxy Express Service biedt een snelle, complete implementatie van HP Webproxy tegen een vaste prijs.

Er zijn twee nieuwe samenwerkingsverbanden gesloten binnen het HP Virtualvault Integrated Solution Alliance Program. De eerste is met Baltimore SelectAccess voor de controle op toegang en de tweede met 724 Wireless Internet Platform voor beveiligde toegang vanaf mobiele apparaten.

Baltimore UniCERT levert een zeer veilige PKI-oplossing voor HP-UX.

HP Extranet VPN for HP-UX, mogelijk gemaakt door AppGate 3.3 software, beveiligt het IP-verkeer van clients naar servers met krachtige encryptie. Zo is privacy en dataintegriteit gegarandeerd, zonder dat het bestaande netwerk hoeft te worden aangepast. De oplossing is zeer schaalbaar en biedt duizenden gebruikers tegelijk toegang tot een veilige server.

HP e-Security Readiness Consulting Service van HP Consulting helpt bij het snel en eenvoudig beslissen over investeringen in beveiliging die nodig is voor e-strategieën.

HP IP Filter is een systeemfirewall die HP 9000-systemen beschermt. Hiervoor onderzoekt het IP-pakketjes, de kleine berichtenpakketjes die worden samengesteld om bandbreedte op internet te besparen, voordat deze toegang krijgen tot de server.

Meer informatie is te vinden op http://www.hp.com/security .

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van
Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Windows is in de Verenigde Staten een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. HP-UX versie 10.20 en later en HP-UX versie 11.0 en later (zowel in 32- als 64-bit configuratie) op alle HP 9000 computersystemen zijn OpenGroup UNIX 95 merkproducten. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group.