Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 18-04-2001 Persberichten district Maastricht (H.P.12.06) Woensdag, 18 april 2001

Valkenburg, winkeldiefstal:
Tegen een 68 jarige inwoonster van Valkenburg is dinsdagmorgen 17 april 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De winkeldievegge werd door het personeel betrapt bij het wegnemen van een pak koffie en een pakje boter ter waarde van ruim fl. 12,-. Toen zij de goederen niet afrekende aan de kassa en de winkel wilde gaan verlaten werd zij ter verantwoording geroepen door het winkelpersoneel. De gewaarschuwde politie nam de inwoonster van Valkenburg mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg in het kader van snelrecht een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 250,- waarmee zij door betaling daarvan een verdere starvervolging door Justitie kan voorkomen. Na verhoor kon zij het politiebureau verlaten.

Eijsden, zolderbrand:
Dinsdagavond 17 april 2001 is brand ontstaan in een woning gelegen aan Keuleman in de gemeente Eijsden.
De brand ontstond omstreeks 22.45 uur op de zolderverdieping van de woning waar vermoedelijk door een kortsluiting in het centrale afzuigingsysteem de tot de nok toe opgeslagen oude spullen vlam vatten. Door snel optreden van de brandweer van Eijsden kon erger worden voorkomen. Deze verwijderde het grootste gedeelte van de opgeslagen goederen, bestaande uit oude kleding en speelgoed en bluste daarin een klein brandje. De woning is voorlopig onbruikbaar door rook- en roetschade. De bewoners (man-vrouw en twee kinderen van 3 en 5 jaar) vonden onderdak bij kennissen.

Maastricht, autokraker meldt zich:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een 31 jarige inwoner van Maastricht zich bij de politie gemeld met de mededeling dat hij in Maastricht de afgelopen weken een 40 tal personenautos heeft opengebroken.
De inwoner van Maastricht kwam omstreeks 02.40 uur het hoofdbureau van politie aan de Prins Bisschopsingel binnen waarna hij zijn verhaal deed. Na maanden clean te zijn geweest was hij teruggevallen in zijn verslaving en weer aan de harddrugs geraakt. Om in zijn behoefte te voorzien pleegde hij de afgelopen weken naar eigen schatting een 40 tal autokraken in en rondom het centrum van Maastricht. De in de autos aangetroffen autoradios maar ook andere goederen verkocht hij aan een heler waarvoor hij in ruil harddrugs kreeg.
Kort voor zijn melden aan het politiebureau zou hij weer een autokraak gepleegd hebben. Dit bleek bij onderzoek van de politie ook te kloppen. Op het Centre Ceramique bleek hij een Volkswagen opengebroken te hebben en daaruit een radio-cd-speler alsmede een 30 tal cds ontvreemd te hebben. De inwoner van Maastricht is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij zijn aanhouding had de autokraker een schroevendraaier alsmede enkele andere kleine goederen in zijn bezit die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Naar de herkomst wordt een onderzoek ingesteld.