Gemeente Stadskanaal

Ontwerp-bestemmingsplan bedrijvenpark Stadskanaal

18 april 2001

De gemeente Stadskanaal heeft een ontwerp-bestemmingsplan Bedrijvenpark Stadskanaal gemaakt voor het gebied, gelegen aan de zuidoostkant van Stadskanaal en aan de zuidoostkant van de provinciale weg N374 (de Nautilusweg), die vanaf de N366 richting Borger gaat. Het ontwerp-bestemmingsplan omvat het bestaande bedrijventerrein Veenstraat/Vleddermond en strekt zich uit in noordoostelijke richting tot het recreatiebos dat tussen de Dwarsweg en het kanaal Veendam-Stadskanaal is gelegen. Het bedrijvenpark Stadskanaal moet gezien worden als een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein Veenstraat/Vleddermond.

De uitbreiding van het bedrijventerrein zal voornamelijk plaatsvinden ten behoeve van bedrijven in de lichtere milieucategorieën en bedrijven en kantoren in een parkachtige omgeving (met name langs de Nautilusweg), waarbij veel aandacht zal worden besteed aan de inrichting en het beheer van groen en de vormgeving van de bebouwing. In aansluiting op de publieksgerichte zone langs de Steenhouwer kan het bedrijventerrein in die zin worden uitgebreid. In het ontwerp-plan wordt tevens ruimte gereserveerd voor lichte bedrijven met een bedrijfswoning.

Het ontwerp-bestemmingsplan Bedrijvenpark Stadskanaal ligt met ingang van 19 april 2001 gedurende vier weken ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Stadskanaal. Gedurende deze periode kunt u schriftelijk uw zienswijze over het ontwerp-plan indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 140, 9500 AC STADSKANAAL.

Als u nog vragen heeft over het ontwerp-plan dan kunt u contact opnemen met de heer R. Engbers van de dienst Stadskanaal-buiten. Zijn directe telefoonnummer is (0599) 631640.