Gemeente Stadskanaal

Wet geluidhinder Bedrijvenpark Stadskanaal

18 april 2001

Met ingang van 19 april 2001 liggen tevens gedurende vier weken ter inzage:


1. Het akoestisch onderzoek industrielawaai behorende bij de vaststelling van de geluidszone rond het Bedrijvenpark Stadskanaal. Rond het bedrijventerreinterrein Bedrijvenpark Stadskanaal is een geluidszone ten gevolge van industrielawaai aangegeven. De maximale geluidsbelasting vanwege industrielawaai bedraagt 50 dB(A) Door de uitbreiding van het industrieterrein verandert deze zone. Een nieuwe zonegrens wordt vastgesteld. Als gevolg daarvan is de gemeente van plan om Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen te vragen voor 86 woningen een hogere waarde, tussen 50 en 55 dB(A) vast te stellen en voor 15 woningen een waarde tussen 55 en 60 dB(A).


2. Het akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai naar de te verwachten geluidsbelasting op bedrijfswoningen binnen het bestemmingsplan. De geluidsbelasting, als gevolg van verkeerslawaai op een aantal, reeds op het bedrijventerrein aanwezige en op nieuw te bouwen bedrijfswoningen is onderzocht. Gebleken is, dat de maximaal toelaatbare geluidsbelasting van 50 dB(A) langs een vijftal wegen op het industrieterrein te hoog is. De gemeente is van plan om de provincie te vragen om vaststelling van een hogere voorkeursgrenswaarde voor woningen in het stedelijk gebied tussen 50 en 60 dB(A) te verlenen.

U kunt deze onderzoeken gedurende de openingstijden van het publieksbureau in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Stadskanaal inzien.

Wij stellen u, overeenkomstig de Wet geluidhinder, gedurende vier weken in de gelegenheid uw zienswijze schriftelijk kenbaar te maken aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 140, 9500 AC STADSKANAAL.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Bezema van de dienst Stadskanaal-binnen. Zijn directe telefoonnummer is (0599) 631 437. Ook in het geval u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Bezema.