Politiebericht Friesland: Friesland 18-04-2001 Politieberichten van woensdag 18 april (07.00 - 13.00)

Heerenveen: valse creditkaart
Dinsdag omstreeks 14.15 uur kwam een onbekende man bij een benzinestation aan het Kattebos. De man wilde voor f 285.- aan telefoonkaarten kopen. Hij wilde deze betalen met een visa-card. Toen de pompbediende, een 40-jarige inwoner van Heerenveen, de visa-card natrok, bleek deze gestolen te zijn. De man werd gevraagd om zich te legitimeren. De man verliet daarop de het benzinestation en liet de creditkaart en de telefoonkaarten op de balie liggen. Hij stapte in zijn auto en reed weg. De creditkaart werd in beslag genomen. De pompbediende heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: gaslucht
Dinsdag omstreeks 20.00 uur kwam er een melding binnen dat bij een leegstaande woning aan de Rixtwei een sterke gaslucht hing. De brandweer kwam ter plaatse. Er was inderdaad sprake van een sterke gaslucht. Een ruit van de woning werd vernield om het gas weg te laten stromen. Eenmaal binnen bleek dat van het gasstel een pit openstond. De waakvlam van de geiser brandde. Een klein openstaand raampje heeft ervoor gezorgd dat er geen ontploffing heeft plaatsgevonden. Hierdoor werd de buurt voor een ramp behoed. In de woning is het gas afgesloten.

Drachten: ontuchtige handelingen
Op dinsdag 17 april omstreeks 16:00 uur moesten twee meisjes op het terrein nabij de jachthaven `De Drait` seksuele handelingen ondergaan. De meisjes, 12 en 13 jaar oud, beiden uit Drachten lieten op dat moment twee honden, een schotse collie en een golden retriever, uit. Dit gebeurde op het terrein dat ligt tussen genoemde jachthaven en de toegangsweg, de Broekfinne, naar de wijk `De Sanding`. Dit terrein is te bereiken vanaf de Biskopswei en wordt veel gebruikt om honden uit te laten.

De politie zoekt in deze zaak een jongeman van ongeveer 20 jaar met donkerbruin/zwart krullend haar tot op de kaaklijn. Hij droeg een donker blauwe jas en reed vermoedelijk op een groene fiets. De man werd kort daarvoor fietsend gezien op het fietspad dat loopt langs de Biskopswei.

De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden op het algemene telefoonnummer van de politie Friesland 0900 8844. Ook komt de politie graag in contact met mensen die in deze buurt eerder zijn lastig gevallen of die de laatste tijd iets `vreemds` in deze wijk is opgevallen.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271