Adobe introduceert krachtige collecties voor streaming media en digital video

Amsterdam, 18 april 2001 (Nasdaq: ADBE)-Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van network publishing, introduceert vandaag de 'Adobe® Streaming Media Collection' en de 'Adobe Digital Video Collection'. Beide collecties zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionals in de industrie en om de leidende positie van het bedrijf op het gebied van content voor streaming media en digital video verder te versterken. De Adobe Streaming Media Collection omvat tools voor interactieve animaties en streaming audio en video content. Hiermee worden gebruikers in staat gesteld fascinerende en dynamische websites te creëren. De krachtige tools van de Adobe Digital Video Collection bieden mogelijkheden voor videopresentaties van professionele kwaliteit voor film, video, multimedia en internet.

Het afgelopen jaar is de breedbandtoegang enorm toegenomen is er steeds meer interesse in digital video, streaming media en de mogelijkheden om dynamische content toe te voegen aan websites. Adobe onderkent de behoefte die hierdoor is ontstaan aan een uitgebreide set tools waarmee professionals onder andere fascinerende videoprojecten voor het web kunnen creëren, hun workflows kunnen stroomlijnen en hun productiviteit kunnen verhogen, zonder hiervoor een gecompliceerd leerproces te hoeven doorlopen.

De Adobe Streaming Media Collection is een volledig nieuwe collectie die bestaat uit bekroonde Adobe-producten, waaronder Adobe Premiere®, Adobe After Effects®, Adobe LiveMotion(tm) en Adobe GoLive®. Deze collectie is de eerste in zijn soort die uitgebreide mogelijkheden voor het creëren van streaming media en interactieve animatie combineert met krachtige mogelijkheden voor het web. De collectie ondersteunt alle toonaangevende streaming media en populaire web-animatie formats, inclusief Apple QuickTime, Real Networks RealPlayer en Microsoft Windows Media Player.

"Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun websites visueel aantrekkelijker te maken en een 'high-impact aanwezigheid' op het internet te realiseren," aldus Ron Okamoto, Vice President of Graphics and Dynamic Media bij Adobe. "Wij streven ernaar om de krachtigste, meest geïntegreerde en kosteneffectieve media tools aan de professionele markt aan te bieden, zodat gebruikers hun creatieve visies tot werkelijkheid kunnen brengen."

De Adobe Digital Video Collection, voorheen bekend onder de naam Adobe Dynamic Media Collection, bestaat uit Adobe Premiere, Adobe After Effects, Adobe Photoshop® en Adobe Illustrator®. Deze collectie biedt een in hoge mate geïntegreerde, kosteneffectieve en professionele set videoproductie tools voor het creëren van digital video. De Adobe Digital Video Collection is tevens verkrijgbaar in een Production Bundle versie (alleen in het Engels), die een uitgebreide reeks aanvullende en geavanceerde mogelijkheden op het gebied van motion graphics en visuele effecten biedt.

"Nu de interesse in digital video en streaming media blijft groeien, verwachten we dat de nieuwe Adobe Collections goed ontvangen zullen worden door de professionele gebruiker," zegt Wanda Meloni, Principal Analyst bij M2 Research. "Onze collecties bieden een uitgebreide set tools die de gebruiker de flexibiliteit en gebruiksmogelijkheden biedt die nodig zijn om fascinerende, rijke mediacontent voor het web te creëren."

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Digital Video Collection zal te koop zijn voor een geschatte winkelprijs van 1.499 Euro/3.304 NLG/60.469 BEF voor de standaard versie en 2.499 Euro/ 5.508 gulden/100.807 BEF voor de Production Bundle (Internationaal Engels). De Engelse, Franse, Duitse en Japanse versies van beide collecties zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2001 op de markt komen.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com ) is opgericht in 1982 en bouwt veelvuldig bekroonde software-oplossingen voor Network Publishing, inclusief web, print, video, draadloze en breedband applicaties. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, managen en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,3 miljard.

© 2001 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Adobe Premiere, After Effects, Illustrator en Photoshop zijn ofwel geregistreerde handelsmerken, ofwel handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Alle speciale aanbiedingen en prijzen zijn uitsluitend verkrijgbaar in d Verenigde Staten en Canada. Alle genoemde prijzen zijn in Amerikaanse dollars en zijn exclusief BTW en verzendkosten