Politiebericht Flevoland: District Zuid 18-04-2001 Aanhoudingen beroving Churchillweg
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

ALMERE De politie van basiseenheid Almere Stad-West heeft twee Almeerse vrouwen (21 en 23 jaar) en twee Amsterdammers (21 en 22 jaar) aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige beroving in een woning aan de Churchillweg op 6 maart jl. De politie denkt met deze aanhoudingen de zaak te hebben opgelost.

Dinsdagavond 6 maart werd een 26-jarige vrouw uit Almere in haar woning beroofd. De vrouw hoorde de deurbel gaan en zag een jonge vrouw voor de deur staan. Toen ze opendeed, kwamen er opeens twee mannen tevoorschijn die een vuurwapen op haar richtten. Ze werd in haar huis vastgebonden en geblinddoekt. Nadat de verdachten weg waren, kon ze zichzelf verlossen en zag dat haar huis overhoop was gehaald. Er waren een aantal goederen weggenomen, waaronder enkele sieraden, stereoapparatuur en mobiele telefoons.

De politie heeft direct een rechercheonderzoek gestart en kon op 26 maart de jonge vrouw, de 21-jarige Almeerse, in Amsterdam aanhouden. Zij bekende deel genomen te hebben aan de beroving en is ondertussen overgebracht naar een huis van bewaring. De 23-jarige Almeerse werd op 10 april op verdenking van betrokkenheid in Diemen aangehouden en in verzekering gesteld. De twee mannen (21 en 22 jaar uit Amsterdam) zijn de volgende dag op verzoek van de Flevolandse politie aangehouden op Airport dOrly-sud in Parijs.

Er is verzoek gedaan tot uitlevering om ze in Nederland verder te kunnen verhoren en de zaak af te ronden. Wanneer de verdachten voor de rechter moeten verschijnen, is op dit moment nog niet bekend.