ADSL-router van Eicon Networks configureert automatisch de verbinding met de Internet Service Provider (ISP)

Router met 'Connect and Surf'-technologie biedt meerdere PC's ADSL-toegang

Den Haag, 18 april 2001 - Tijdens The Internetworking Event in de Amsterdam RAI (Parkhal, stand 08.803) demonstreert Eicon Networks, een wereldwijde leverancier van producten voor veilige Internet-toegang, als primeur voor Nederland de Diva 2440 ADSL Router, Internet Edition. Deze nieuwe router geeft diverse gebruikers, thuis en in kleine kantoren, moeiteloos toegang tot Internet via een zeer snelle ADSL-verbinding. Net als de overige producten binnen de Diva 2400-serie van ADSL-producten is deze router uitgerust met 'Connect and Surf'-autodetectie van de netwerkeigenschappen en ingebouwde PPPoE en PPPoA-clients. Zodra een ADSL-lijn in de Diva 2440 wordt geplugd, configureert het apparaat zichzelf en brengt het een snelle Internet-verbinding tot stand.

Klaar voor meerdere gebruikers
Steeds meer huizen en kleine kantoren bevatten diverse PC's en steeds vaker worden deze PC's verbonden in een netwerk. Het beschikbaar stellen van één high-speed Internet-verbinding aan al deze PC's kan daarbij een aanzienlijke kostenbesparing betekenen. Door eenvoudigweg een Diva 2440 in een relatief goedkoop thuisnetwerk te pluggen, kunnen alle gebruikers binnen het kantoor of het huishouden zeer snelle toegang krijgen tot Internet met mogelijkheden zoals downloaden, online teleconferencing en online gaming.

Virtual Private Networking (VPN)-technologie zorgt ervoor dat telewerkers veilig gegevens via Internet kunnen uitwisselen. Bovendien kan de Diva 2440 als beveiliging de individuele netwerkadressen afschermen van Internet met behulp van Network Address Translation (NAT). De installatie en configuratie verloopt zeer eenvoudig omdat de Diva 2440 automatisch netwerkadressen (DHCP) toekent aan alle verbonden PC's.

Voordelen
Het doe-het-zelf installeren van een ADSL-verbinding wordt steeds normaler. Om dit zo gemakkelijk en snel te laten verlopen, is Eicon op zoek gegaan naar manieren om de installatie te vereenvoudigen. Het streven was om een universele implementatie-ondersteuning te ontwikkelen voor het opzetten van de verbinding met Internet Service Providers onafhankelijk van het telecommunicatiebedrijf waarvan gebruik wordt gemaakt. De resulterende grensverleggende technologie is gepatenteerd onder de naam 'Connect and Surf'. "Deze technologie maakt het mogelijk dat het apparaat, zodra het wordt aangesloten op een ADSL-lijn, automatisch de ADSL-serviceparameters detecteert. Met enkele muisklikken kan iedere gebruiker in een mum van tijd zijn of haar Internet-verbinding realiseren," aldus Martyn Davies, Broadband Product Manager van Eicon Networks. "De industrie heeft uitgezien naar de dag waarop universele automatische implementatie een feit was."

Omdat alle PPPoE en PPPoA client-connectiviteitsgegevens zijn geïntegreerd binnen de Diva 2440, hoeft er op de PC geen enkele ISP-verbindingssoftware te draaien. Het browsergebaseerde configuratiescherm en de Ethernet-poort maken het mogelijk om de Diva 2440 te gebruiken met diverse besturingssystemen.

Gebruiksvriendelijk
Gebruiksvriendelijke set-up wizards zorgen voor een snelle en eenvoudige installatie van de Diva 2440 op de PC. Additioneel gebruiksgemak wordt geboden door de Diva Assistant, de Eicon-software voor het monitoren van de prestaties van het modem en voor het controleren en loggen van de status van de lijn.

Naast de Ethernet-poort bevat de Diva 2440 ook een USB-poort. Hiermee kan een stand-alone PC zeer eenvoudig worden aangesloten, zonder dat een netwerkkaart nodig is. De combinatie van een Ethernet- en een USB-poort schept bovendien de mogelijkheid om twee stand-alone PC's op de Diva 2440 aan te sluiten, zodat die de ADSL-verbinding simultaan kunnen benutten.

Voor aanvullende informatie over de Diva 2440, zie: www.eicon.com/diva2440

Beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar bij MCS

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van producten voor veilige Internet-connectiviteit. Tot het portfolio van het bedrijf behoren een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, beveiligde communicatie gateways, media gateways voor Voice-over-IP en unified messaging. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP's), en original equipment manufacturers (OEM's). Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.com. Eicon is een business unit van i-data international a-s. Meer informatie over i-data international a-s is te vinden op www.i-datac.com.