Nationaal Dubo Centrum

woensdag 18 april 2001

Flinke korting op Nationaal Pakket Duurzame Stedebouw

Het Nationaal Pakket Duurzame Stedebouw (NPDS) is tijdelijk met maar liefst 30,- korting verkrijgbaar. De speciale actieprijs bedraagt 120,- (exclusief 6% btw en verzendkosten). Deze actieprijs is geldig tot 1 juli 2001. Hierna geldt de reguliere prijs van 150,-. Het NPDS is een uitgave van het Nationaal Dubo Centrum, en is hier te bestellen.

Het Nationaal Pakket Duurzame Stedebouw is een handig naslagwerk dat alle kennis en ervaring op het gebied van duurzame stedebouw bundelt. Het NPDS is een makkelijk hulpmiddel bij de ontwikkeling van nieuwe bouwlocaties en bij de herontwikkeling van bestaande locaties. Het instrument is ook onmisbaar bij uw plannen in het kader van IPSV (Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing) en ISV (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing).

Inhoud

Het NPDS bestaat uit drie delen: proces, concepten en maatregelen. Daarnaast bevat het een management summary, die bestuurders ondersteunt om aan het begin van het ontwikkelingsproces de uitgangspunten, ambities en prestatie-eisen te formuleren.

Het procesdeel laat zien welke milieumaatregelen op welk moment in het proces aan bod moeten komen, want "timing is everything". Ook het op het juiste moment betrekken van bewoners en belanghebbende organisaties komt uitgebreid aan de orde. Het conceptuele deel biedt ondersteuning bij het helder definiëren van de stedebouwopgave en helpt bij de uitwerking hiervan naar een uitgebalanceerd concept. Het derde deel, maatregelen, is ingedeeld in vijf thema's: water, natuur, verkeer, leefbaarheid en energie. Het NPDS beschrijft onder welke omstandigheden de maatregelen kunnen worden toegepast en uitgewerkt. Bestellen is hier mogelijk.