Internetgoeroe Dr. Pattie Maes op congres Webintelligence 2001.

Key-note spreker op het congres 'Webintelligence 2001 - Smart tools for Smart Companies' is de uit België afkomstige internetgoeroe Pattie Maes, werkzaam voor MIT Media Laboratory uit Boston. Zij gaat tijdens dit congres in op de mogelijkheden tot kostenbesparing en het creëren van toegevoegde waarde met behulp van webintelligente toepassingen. Het congres, een initiatief van NetEvents en de Special Interest Group Web Intelligence (SIG), vindt plaats op 18 april in het Radisson SAS Hotel te Schiphol-Rijk.

Grote organisaties ontvangen enorme hoeveelheden digitale gegevens. Als deze data optimaal wordt gemanaged ontstaat er waardevolle informatie. Intelligente toepassingen stroomlijnen de data dusdanig dat informatie, producten en diensten één-op-één kunnen worden aangeboden. Door het leren kennen van de individuele klant kan deze beter worden bediend, zodat een stevige relatie met de klant kan worden opgebouwd. Daarnaast kan de interne efficiency worden verhoogd, waardoor de kosten kunnen worden gereduceerd.

Dr. Pattie Maes stelt de voordelen van webintelligentie in een helder daglicht. Voor een publiek van new business developers en marketing executives gaat zij in op nieuwe technieken die e-commerce, zoals we dat nu kennen, revolutionair doet veranderen. Tijdens het congres worden begrippen als smart technology, knowledge management, personalisatie en e-CRM met elkaar in verband gebracht en begrijpelijk gemaakt.

Naast Pattie Maes staan praktijkcases van onder andere de Postbank, Organon en Belga op het programma. Dagvoorzitter tijdens Webintelligence 2001 is Jay Curry. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of om in te schrijven terecht op de site www.netevents.nl/webintelligence of kunnen contact opnemen met NetEvents op 023-5112100 of info@netevents.nl.

Noot voor de redactie,