Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht



Den Haag, 18 april 2001

Burgemeester Deetman opent woningen voor cliënten Parnassia

Op 18 april 2001 worden op de locatie Monsterseweg van Parnassia, psycho-medisch centrum 52 nieuwe woningen opgeleverd.

De woningen voor de cliënten van het circuit Verslavingszorg staan aan de Ad van Emmenesstraat. Het gaat om 32 eensgezinswoningen in de vorm van kwadrantwoningen. De cliënten beschikken elk over een eigen kamer en een gemeenschappelijke woonkamer. Het project is bedoeld om het wonen en het behandelen van mensen met een verslavingsprobleem te scheiden. De eerste fase van dit project heeft in 2000 de NVTG-bouwaward ontvangen en een eervolle vermelding voor energieprestaties en duurzaam bouwen.

Aan de Monsterseweg worden gelijktijdig ten behoeve van het circuit GGZ voor Volwassenen I 20 HAT-woningen opgeleverd. Het circuit GGZ voor Volwassenen I biedt duurzame zorg aan mensen met psychotische problemen. De HAT-woningen zijn bestemd voor zeer langdurig opgenomen cliënten van de sector Wonen van GGZ voor Volwassenen I. Door deze woonvoorziening is het mogelijk dat cliënten, met zorg aan huis, zo zelfstandig mogelijk op de locatie Monsterseweg wonen.

Beide voorzieningen zijn tot stand gekomen door een hechte samenwerking tussen Parnassia, psycho-medisch centrum, Vestia-Estrade Groep en Trebbe Bouw West BV. De woningen zijn ontworpen door de Haagse architect Kees van Baalen van Arpros Architecten.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.45 uur Ontvangst in de kerk op de locatie Monsterseweg 93

16.00 uur Welkom door dhr. F. Verschoor, voorzitter Raad van Bestuur, Parnassia, psycho medisch centrum

Korte toespraken door: dhr. E. Staal, directeur Vestia-Estrade Groep dhr. Chr. v.d. Meer, directeur zorg, Verslavingszorg dhr. G.J. Tupker, directeur bedrijfsvoering, GGZ voor Volwassenen I

16.30 uur Rondleiding langs de opgeleverde woningen Opening van de woningen aan de Ad van Emmenesstraat door de heer W.J. Deetman, burgemeester van Den Haag

17.00 uur Afsluiting in de kerk met een hapje en een drankje Tevens bestaat de gelegenheid om in de kerk de tentoonstelling '10 jaar wonen en zorg' te bezichtigen.



Parnassia logo


Noot voor de redactie,