Carros

Volvo C70 extra aantrekkelijk

(18 april 2001)

De Volvo C70 in al zijn varianten is standaard al bijzonder compleet. Met het Tourer-pakket krijgt het model een extra dimensie. De black checker grille, de 17-inch Comet-velgen en de metallic- of pearl-lak geven de C70 een nog sportievere uitstraling. In het interieur voert leder de boventoon. Niet alleen de stoelen die overigens verwarmbaar zijn zijn met leer bekleed, ook de greep van de handrem, de pookknop en het sportstuur zijn van dit materiaal. De aluminium inleg in het dashboard benadrukt de sportieve looks van de C70 nog eens. Prettig en praktisch zijn de aanwezigheid van een boordcomputer, Cruise Control en Electronic Climate Control. De laatste zorgt voor een constante temperatuur in de auto, ongeacht het weer erbuiten.

Zoals bij elke Volvo staat de veiligheid op hoog niveau. Standaard beschikt de C70 over onder meer abs, (zijdelingse) airbags, Stability & Traction Control, Whiplash Protection System en Volvo Safety Lights (automatische dimlichten). Het interieur is standaard onder meer uitgerust met airconditioning, elektrisch bedienbare ramen, tien luidsprekers en in hoogte verstelbare zitplaatsen voor.

De C70 is leverbaar met drie turbomotoren:

* 2.0T (120 kW/163 pk)
* 2.4T (142 kW/193 pk)
* T5 (176 kW/240 pk)

Er is keuze uit een handgeschakelde vijfversnellingsbak en een vijftraps automatische transmissie.

Voor de Volvo C70 geldt een vanafprijs van 43.070,- euro. De prijs van het Tourer-pakket bedraagt voor de Coupé slechts 2.950,- euro, waarmee een voordeel wordt behaald van 2995,- euro. Voor de Convertible kost het pakket eveneens 2.950,- euro, met als voordeel 2.675,- euro.