Afzender: francey@tomtomclub.nl

Contactpersoon: Frank Veldkamp

TOM TOM CLUB voor éénmalig concert in Nederland

Datum: 3 april 2001

Op woensdag 18 april aanstaande geeft de Amerikaanse band Tom Tom Club een éénmalig concert in Paradiso in Amsterdam. Het optreden maakt deel uit een korte Europese tournee ter promotie van het onlangs uitgekomen vijfde album "The Good the Bad and the Funky" (Zomba/Ryko).

De Tom Tom Club is in 1980 opgericht door Talking Heads ritme-sectie Chris Frantz (drums) en Tina Weymouth (bas) en heeft in Nederland begin jaren '80 top 3 hits gehad met de nummers "Wordy Rappinghood" en "Under the Boardwalk", beide afkomstig van het eerste Tom Tom Club album.

Wereldwijd is Tom Tom Club vooral bekend door de hit "Genius of Love", een van de allereerste rap-platen die het tot hoog in de hitlijsten wist te brengen. Het nummer is sindsdien regelmatig gesampeld door uiteenlopende artiesten variërend van Grandmaster Flash, Black Eyed Peas en 2Pac tot Mariah Carey ("Fantasy").

Tom Tom Club anno 2001 is een zeven mans- en vrouwsformatie en bestaat naast vaste Tom Tom Club leden Chris en Tina ook uit de Jamaicaanse toaster Mystic Bowie, zangeres Victoria Clamp (Saturn's Child), gitarist Robby Aceto (bekend van zijn werk met David Sylvian), percussionist Abdou M'Boup uit Senegal en toetsenist Bruce Martin. Voormalig Charles & Eddie ("Would I Lie to You") zanger Charles Pettigrew, die op het album een aantal nummers voor zijn rekening neemt, moet wegens ziekte verstek laten gaan.

Zowel het album als de Amerikaanse tour eind vorig jaar leverde louter lovende kritieken op voor de band die met "The Good the Bad and the Funky" weer helemaal terug is en definitief uit de schaduw van Talking Heads treedt.


---
Meer info:
Frank Veldkamp, francey@tomtomclub.nl
http://www.tomtomclub.nl (www.tomtomclub.net)
http://www.tomtomclub.com (officiële site)

tomtomclub.net maakt deel uit van talking-heads.net, dé verzamelplaats op internet voor fans van Talking Heads en gerelateerde bands en werkt volledig onafhankelijk van de betrokken platenmaatschappijen.

tomtomclub.net

postbus 84132

2508 AC

Den Haag

Telefoon: 070-3585058