Eicon verbreedt haar productportfolio met de Safepipe VPN Router-familie

Den Haag, 18 april 2001 - Eicon Networks, een wereldwijde leverancier van producten voor veilige Internet-toegang, heeft haar productportfolio uitgebreid met de Safepipe-familie van Virtual Private Network (VPN) Routers, te weten de Safepipe 1110 en 3020. Dit zijn snelle en betrouwbare communicatieoplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen die hen de snelste 128 bit beveiligde doorvoersnelheid van gegevens bieden die momenteel op de markt verkrijgbaar is. In Nederland zal Eicon Networks deze nieuwe routers voor het eerst demonstreren tijdens The Internetworking Event in de Amsterdam RAI (Parkhal, stand 08.803).

De Safepipe-familie kenmerkt zich door IPsec codering en firewall-bescherming. De firewall voldoet aan de hoogste beveiligingseisen voor remote access applicaties. Met 3-DES tunnels via NAT/NAPT (Network Address Translation/Network Address and Port Translation) maakt de router gebruik van het veiligste en meest betrouwbare coderingsalgoritme dat momenteel beschikbaar is. Alle data en taalinformatie wordt over Internet getransporteerd in de vorm van gesloten pakketten via een VPN dat het bedrijf zelf controleert. Deze veilige tunnel verbindt locaties, partners en ambulante medewerkers met het bedrijfsnetwerk en beschermt gevoelige data tegen aanvallen van hackers via het publieke netwerk. Naast de geïntegreerde firewall bevatten de routers ook faciliteiten voor het detecteren van indringers. Dit 'early warning' systeem detecteert elke ongeautoriseerde poging tot het verschaffen van toegang en neemt maatregelen om daadwerkelijk binnendringen te verhinderen.

Safepipe leent zich ook voor een veilige en economische verbinding tussen twee adressen binnen een intranet. De routers ondersteunen bedrijfsnetwerken en verschaffen partners en medewerkers via een extranet beveiligde toegang tot geselecteerde IT-bronnen. Een schaalbare router van de Safepipe-familie is eenvoudig te installeren en configureren en laat zich probleemloos met elk bestaand netwerk integreren.

De Safepipe 1110 VPN-communicatieoplossing is ontworpen voor thuiswerkers en kleine kantoren. Deze router ondersteunt maximaal vijf LAN-LAN tunnels en maximaal 20 VPN clients. De Safepipe 3020 is geschikt voor kleine en middelgrote ondernemingen die tot 20 LAN-LAN tunnels en 100 VPN clients nodig hebben.

De Safepipe-familie van Eicon Networks zal ook voldoen aan de vraag naar beveiligde spraaktransmissie. Door het combineren van de veelzijdige DIVA Server Voice PRI-kaarten en de VPN gateway van de Safepipe voor beveilgde communicatie, kan Eicon Networks organisaties een directe 'plug in' integratie bieden van de Safepipe met de telefooncentrale van het bedrijf. Hiermee kan spraak met behulp van IPsec 3-DES versleuteling veilig via het IP-netwerk tussen de kantoren van het bedrijf worden verzonden.

De Safepipe is beschikbaar via Eicon's distributiekanaal. De prijzen bedragen: Safepipe 1110: EUR 1993 ex BTW, Safepipe 3020: EUR 3367, ex BTW.

Beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar bij MCS.

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilige Internet-connectiviteit. Tot het portfolio van het bedrijf behoren Virtual Private Networking (VPN) routers, application servers, ADSL- en ISDN-producten, media gateways voor VOIP, unified messaging, fax remote access, alsmede WAN-communicatieoplossingen. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten wereldwijd in meer dan tachtig landen, via een netwerk van toonaangevende telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP's), verkooppartners en original equipment manufacturers (OEM's). Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.com. Eicon is een business unit van i-data international a-s. Meer informatie over i-data international a-s is te vinden op www.i-datac.com.