Wegener NV

18-04-2001 08:30

Wegener verkoopt huis-aan-huiskrant de Arnhemmer

Tussen de directie van Beheersmaatschappij P.V. Janssen BV te Ottersum en Wegener N.V. zijn de afgelopen periode gesprekken gevoerd omtrent een mogelijke overname door Janssen BV van de uitgaverechten van de huis-aan-huiskrant `de Arnhemmer'. De gesprekken hebben een stadium bereikt dat de verwachting gewettigd is dat overeenstemming bereikt kan worden.

Bovengenoemde huis-aan-huiskrant dient Wegener te verkopen als gevolg van de door de Nederlandse Mededingingsautoriteit gestelde voorwaarden aan de vergunning voor overname van VNU Dagbladengroep. Enige weken geleden werd in dit kader reeds de beoogde verkoop van een viertal titels in de Achterhoek en op 4 april jl. de beoogde verkoop van een drietal huis-aan-huiskranten in de Betuwe aangekondigd. Gesprekken met gegadigden inzake de mogelijke verkoop van de overige nog door de NMa in haar besluit van maart 2000 genoemde huis-aan-huiskranttitels zijn gaande. Voor een enkele titel is tot en met heden nog geen potentiële koper gevonden
Voor de verkoop van de krant aan Janssen BV dient Wegener goedkeuring te krijgen van de NMa. Deze procedure wordt thans ingezet.

De bij bovengenoemde uitgaven betrokken medewerkers zullen in dienst treden bij de kopende partij.
Het vertegenwoordigend overleg, de vakorganisaties en de Sociaal-Economische Raad zijn over het bovenstaande geïnformeerd.

Apeldoorn, 18 april 2001

Raad van Bestuur
Wegener NV

Voor nadere informatie: Wegener NV, concern communicatie, tel.: 055-5388652