Partij van de Arbeid

Den Haag, 17 april 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN KOENDERS EN SMITS (BEIDEN PVDA) AAN DE MINISTER EN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID EN AAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

1. Is het waar dat staatssecretaris Verstand tegen het advies van de minister van Buitenlandse Zaken in een voorgenomen reis naar Marokko heeft afgezegd? Wat was de reden van de afzegging en de inhoud van het advies?

2. Wat is de reactie geweest van de Marokkaanse autoriteiten en hoe beoordeelt u deze reactie in het licht van de noodzakelijke Marokkaanse samenwerking bij het bijstandsbeleid?

3. Wat is de exacte stand van zaken met betrekking tot samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten en in het bijzonder op het terrein van de toegang tot de gemeentelijke kadasters en registers? Hoe denkt u nu precies deze samenwerking effectief te versterken en wat verwacht u van het afzeggen van het bezoek? Kunnen gemeenten bij de huidige stand van samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten effectief controleren op vermogend bezit van bijstandsgerechtigden met de Marokkaanse nationaliteit?

4. Wat is de relatie tussen de portefeuille van de staatssecretaris en het bijstandsbeleid, inclusief de samenwerking met Marokko?