Politie zoekt getuigen van aanrijding motoragent met bromfietser Lisse (D1)

De politie van Lisse is op zoek naar twee getuigen van een aanrijding op zaterdag 8 april omstreeks 17.30 uur tussen een motoragent en een bromfietser. De motoragent hield op die datum een 16-jarige bromfietser uit Amsterdam aan vanwege het rijden zonder helm en tegen de richting in op de Heereweg. Na een korte achtervolging kon de agent de bromfietser inhalen. De bromfietser reageerde niet op het stopteken van de agent en raakte bij de rit met zijn voorwiel de politiemotor. De agent kwam hierdoor ten val, maar liep geen ernstige verwondingen op. De politie is op zoek naar de twee personen die hielpen de motor rechtop te zetten. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Lisse, telefoonnummer 0900 8844.

Diefstal inbouwoven uit in aanbouw zijnde woning Lisse(D1)

Van maandag 16 op dinsdag 17 april werd ingebroken in een een aanbouw zijnde woning aan de 1e Poellaan. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning wordt een inbouwoven en een stofzuiger vermist.

Onder invloed Zoeterwoude (D3)

Op de Oranjelaan in Zoeterwoude-Rijndijk heeft de politie woensdagmorgen 18 april rond 02:00 uur een 31-jarige automobilist uit Zoeterwoude laten blazen om eventueel alcoholgebruik vast te stellen. De man bleek onder invloed te rijden. Bij de blaastest werd een gehalte van 715 ug/l gemeten; ongeveer 1,60 promille. De man is aangehouden. Bij navraag bleek de man al een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben.

Inbreker aangehouden Leiden (D4)

De politie heeft dinsdagmorgen 17 april een 17-jarige jongen uit Leiden aangehouden op verdenking van inbraak. Een oplettende buurtbewoner belde de politie omdat ze drie jongens zag waarvan ze het gedrag niet vertrouwde. En dit bleek terecht. De jongens probeerden aan de achterzijde van een woning aan de Blauwkarper in de Merenwijk in te breken. De gewaarschuwde politie heeft één van de drie jongens kunnen arresteren. De andere twee konden ontkomen. De aangehouden jongen heeft verklaard de andere twee niet te kennen. De mobiele telefoon die de jongen bij zich had, bleek van diefstal afkomstig. Hij is na zijn verhoor in verzekering gesteld.

Herhalingsbericht

Caravancontrole Leiden (D4) De politie van Leiden houdt in samenwerking met de verkeersdienst op vrijdag 27 april vanaf 09.00 uur tot en met 16.30 uur een caravancontrole. Automobilisten met zowel een caravan als een aanhangwagen zullen naar het terrein van het gebouw van Rijkswaterstaat aan de N11 worden geleid, alwaar de preventieve controle zal plaatsvinden. Tevens kunnen bestuurders ter plaatse kleine reparaties laten doorvoeren door een onderhoudsbedrijf.

Fietster onder invloed Alphen aan den Rijn (D5)

De politie van Alphen aan den Rijn heeft op donderdag 12 april omstreeks 13.15 uur een 56-jarige fietster uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De vrouw was vermoedelijk door de alcoholische drank met haar fiets ten val gekomen op de kruising Burgemeester Bruinslotsingel/Eisenhouwerlaan. Surveillerende agenten zagen een groep omstanders om de fietster staan. Ter plaatse gekomen werd duidelijk dat de vrouw onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau gaf een ademtest een resultaat aan van 915 ug/l (2,1 prom.) terwijl 220 ug/l de limiet is. De vrouw kreeg een dagvaarding en een rijverbod van twaalf uren.

Mishandeling Gouda (D7)

Een 13 jarige inwoner van Gouda heeft dinsdag aangifte gedaan van mishandeling. De jongen verklaarde dat hij maandag 16 april omstreeks 19.00 uur over de Goverwellesingel fietste. Hij werd ter hoogte van de Voorwillenseweg door een onbekende jongen op een fiets in zijn gezicht geslagen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed Gouda (D7)

Een 71 jarige automobilist uit Gouda is woensdag 18 april omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de Albert Plesmanplein. Bij controle op het politiebureau bleek dat de man een adem-alcoholgehalte had van 445. De limiet is 220. De man kreeg een proces-verbaal.

Hond overleeft brand in woning niet Stolwijk (D8)

Op dinsdag 17 april rond 10.25 uur werd brand geconstateerd in een woning aan de Bovenkerkseweg. De brand was vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een schuurtje in een aanbouw van de woning. De bewoners waren niet thuis. De brandweer bestreed het vuur. In de woning trof de brandweer de hond van de bewoners aan. Hij had de brand niet overleefd. Door de brand ontstond een fikse schade aan de aanbouw van de woning.

Babbeltruc slaagt Schoonhoven (D8)

In een winkel aan de Haven stapte op dinsdag 17 april rond 13.50 uur vier vrouwen binnen. Eén van de vrouwen hield de verkoopster aan de praat en leidde zo haar aandacht van de andere drie af. Na enige tijd verlieten de vrouwen de winkel weer. De verkoopster kwam er toen achter dat zij haar poretemonnee met geld en pasjes kwijt was. De politie zocht in Schoonhoven nog naar de vrouwen. Dit bleef echter zonder resultaat.


Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 april 2001