PERSBERICHT

WebWereld volledig nieuw

Haarlem, 18 april 2001 - WebWereld, de best bezochte ICT-nieuwssite van Nederland, wordt vandaag om 12 uur opnieuw gelanceerd. Niet alleen het uiterlijk van WebWereld is vernieuwd, maar bovenal is het aanbod van informatie aanzienlijk uitgebreid.

Aan de restyling van de site heeft een grootschalig onderzoek ten grondslag gelegen, dat in samenwerking met Blauw Research is uitgevoerd. Dit heeft geleid tot een meer eigentijdse look & feel van de site, maar ook tot de toevoeging van een aantal nieuwe inhoudelijke elementen. Zo vindt de lezer op WebWereld vanaf vandaag columns geschreven door opiniemakers uit de ICT- en internetwereld, interviews met beleidsmakers, opiniepeilingen over actuele onderwerpen en bijlagen waarin de achtergronden van een actueel onderwerp uitgebreid zijn terug te vinden. Daarnaast zijn de nieuwsberichten ondergebracht in rubrieken, wat de bezoeker helpt bij het snel vinden van de juiste informatie. WebWereld schenkt tevens aandacht aan beursnieuws en
-informatie. In 'WebX' zijn veertig belangrijke fondsen in de ICT- en internetsector vertegenwoordigd, die een continue index vormen volgens een door WebWereld bepaalde weging.

Elke maand weten zo'n 170.000 bezoekers WebWereld te vinden. Dit zorgt ervoor dat WebWereld niet alleen bij lezers, maar ook bij adverteerders al jaren een zeer populaire site is. Om deze adverteerders nog beter in contact te laten treden met de lezers, biedt WebWereld vanaf vandaag een aantal nieuwe, interessante communicatiemogelijkheden in de vorm van rubriektargeting, sponsorships en nieuwe advertentieformaten.

"Met de vernieuwde WebWereld komen wij tegemoet aan de wensen van onze lezers", aldus Nick van Leeuwen, Content & Technology manager van IDG.nl. "De verdieping en verbreding van onze content geeft onze lezers niet alleen meer inzicht en houvast in de dagelijkse gang van de internetindustrie, maar ook aan het verzoek om hierop te kunnen reageren wordt beantwoord. Vanaf vandaag kunnen de lezers ook direct reageren op specifieke nieuwsberichten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze nieuwe WebWereld een nog betere invulling geven aan de ondertitel; 'uw link met het ICT-nieuws' ".

Over WebWereld

www.webwereld.nl
WebWereld is een uitgave van IDG.nl en is na de introductie in 1994 uitgegroeid tot Nederlands belangrijkste informatiebron op het gebied van ICT en internet. WebWereld verzorgt een continue berichtgeving over het laatste ICT- en internetnieuws uit binnen- en buitenland. Op werkdagen worden tevens ruim 45.000 geregistreerde gebruikers op de hoogte gebracht via de WebWereld nieuwsbrief.