Imation introduceert 10x
high-speed CD-RW

Schiphol-Rijk, 18 april
2001 -- Imation Corporation, marktleider in data-opslag en informatiebeheer, introduceert de nieuwe 10X CD-RW een snelle, herschrijfbare CD-R met een hoge opname-snelheid, noise-free playback en een opslagcapaciteit tot 650MB. Imation 4X-10x High-Speed CD-RW media zijn te gebruiken in de huidige CD-RW-drives, voorzien van het High-Speed-logo. De schijven kunnen worden afgespeeld in bestaande multi-functionele drives voor CD-ROM, DVD-ROM en herschrijfbare DVD.

Volgens Pascal de Boer - business manager Imation's Data Storage en Information Management operations in Europa is de vraag naar snellere data-opslag toegenomen. Imation's 4X-10X high-speed media komt tegemoet aan deze vraag door gebruikers een hoge opslagcapaciteit in combinatie met de snelste schrijfbare en herschrijfbare CD's aan te bieden.

De 10X high-speed CD-RW is ideaal voor de opslag van multimedia presentaties, kopiëren van CD's, archivering van videobestanden, gedownloade informatie van Internet of voor de back-up van toepassingen. Met de toevoeging van 10X CD-RW medium, is het portfolio van Imation's optische opslag compleet: DVD-RAM, 16X CD-R, 4-10X CD-RW en CD-R DA (Digital Audio) media, evenals CD-RW drives.

Imation 10X CD-RW's zijn medio 2001 leverbaar in verpakkingen van vijf stuks.

Imation

Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd een reeks producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en data-opslag en is wereldmarktleider op het gebied van media voor gegevensopslag. Enkele bekende producten van Imation zijn de Travan minicartridge, de 120MB SuperDisk diskette, Rainbow, DryView en Matchprint. De omzet van Imation uit normale bedrijfsvoering bedroeg in 2000 1,2 miljard dollar. In december 2000 had Imation wereldwijd 4300 mensen in dienst. Meer informatie biedt de bedrijfswebsite op www.imation.com.

Meer informatie:

Imation International B.V.
Data Storage & Information Management Division Peter Klinckenberg
00 31 (20) 654 21 56
pjklinckenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl