Ministerie van Justitie

13.04.01

Justitie opent eerste loopbaanwinkel

Vinden, binden & boeien: congres over loopbaanontwikkeling bij Justitie

Het ministerie van Justitie opent binnenkort de eerste Loopbaanwinkel. De Loopbaanwinkel is een laagdrempelige voorziening waar men -van zowel Justitie als daarbuiten- informatie kan inwinnen over een loopbaan binnen Justitie. In de Loopbaanwinkel bevindt zich een overzicht van de vacatures binnen Justitie en is veel informatie te vinden over de justitiële organisaties. Medewerkers van het Centrum voor Loopbaanontwikkeling (CvL) maken belangstellenden wegwijs in het aanbod. In de nabije toekomst wordt samenwerking gezocht met overige onderdelen van de rijksoverheid en aanverwante sectoren, waardoor het aanbod wordt verbreed. De Loopbaanwinkel wordt gepresenteerd tijdens een conferentie ter ere van het eerste lustrum van het CvL en wordt geopend door de heer drs. M. Frequin, plv. secretaris generaal van het Ministerie van Justitie.

Is de overheid nog wel een aantrekkelijke werkgever? Wat doet Justitie aan haar imago op de arbeidsmarkt? Welke rol kan een loopbaanwinkel vervullen bij de werving van nieuw personeel? Deze en aanverwante vragen komen aan de orde tijdens de conferentie `Vinden, Binden en Boeien' die wordt georganiseerd door het Centrum voor Loopbaanontwikkeling (CvL) van Justitie. Het thema van de conferentie sluit nauw aan bij de bevindingen uit het rapport van de commissie van Rijn over de arbeidsmarktpositie van de rijksoverheid, dat onlangs is uitgekomen. De conferentie vindt plaats op woensdag 18 april a.s. in het Frisian Expo Center (FEC) in Leeuwarden.

Het Centrum voor Loopbaanontwikkeling is onlangs verhuisd van Groningen naar Leeuwarden. Het CvL is gehuisvest in Helicon State (voormalig Agricentrum, Heliconweg 60). Met de managementconferentie viert het CvL haar eerste lustrum.

Voor vragen of commentaar met betrekking tot de inhoud van deze pagina's kunt u terecht bij de Directie Voorlichting van Justitie, telefoon: (070) - 3706850,
email: voorlichting@best-dep.minjust.nl,
fax: (070) - 3707594

Laatst gewijzigd: 17-04-2001