PERSBERICHT - 14 APRIL 2001

Kinderen testen gratis Speelland en nieuwe attractie

Welk rapportcijfer krijgt de nieuwe Waverider ?

Speelland Beekse Bergen opent op 21 april de deuren met een (voor Nederland) unieke nieuwe attractie: de Waverider. Deze attractie, die geschikt is voor kinderen en volwassenen, combineert snelheid en wendbaarheid met water. Het geeft de bezoeker de beleving van waterskiën of het varen met een jetski.

Op woensdagmiddag 18 april aanstaande nodigt Speelland alle kinderen van Nederland uit om het park en de nieuwe attractie de Waverider te komen testen. De eerste 200 kinderen mogen gratis naar binnen (zij mogen per kind één begeleidende ouder gratis meenemen).

Deze kinderen zullen deel uitmaken van een jury die een rapport gaan maken. In hun rapport dienen zij de diverse attracties een cijfer te geven. De directie van het park is erg benieuwd of de kinderen vinden dat het park weer klaar is voor een nieuw seizoen. Het park is deze woensdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur geopend.

Waverider
De Waverider bestaat uit een groot waterbassin met een diameter van 20 meter. In het midden ligt een eiland dat via een loopbrug te bereiken is. Een zestal gondels draaien rond het eiland. In iedere gondel zijn twee staanplaatsen; één voor een kind en één voor een volwassene. Terwijl de gondels (als in een carrousel) ronddraaien, kan de bezoeker de gondel in een slalom door het water sturen. Hij/zij bepaalt hierbij zelf de snelheid en de golfslag in het bassin. Het bassin van de Waverider verandert hierdoor in een golvende watermassa, die ook de wachtende bezoekers veel kijkplezier oplevert. De ervaring van een ritje in de Waverider is het best te vergelijken met waterskiën of varen met een jetski. De carrousel geeft de attractie echter een unieke extra dimensie.

Speelland Beekse Bergen blijft het speelparadijs van Brabant: In het Schommelland kunnen kinderen kennis maken met diverse schommels. Bovendien krijgt schommelen een nieuwe dimensie als je met zes schommels tegelijk schommelt. Kinderen wanen zich Schumacher of Verstappen op de Formule-1-trapautobaan. De baan lijkt op een echt circuit compleet met startlichten en de bekende pitstop. In het Verkeersland kunnen kinderen hun rijbewijs halen. Er zijn stoplichten, kruisingen en zelfs een echte brug.

Nuttige info
Speelland is van 21 april t/m 2 september dagelijks geopend. De normale entreeprijs bedraagt voor kinderen vanaf 3 jaar fl. 11,- en kinderen tot 3 jaar kunnen gratis komen spelen. Het gehele jaar genieten van het speelplezier ? Een abonnement kost slechts fl. 31,50. Voor fl. 42,- is er een Plus-abonnement te koop dat diverse extra voordelen biedt (zoals kortingen in de horeca en in de souvenirwinkels). Er zijn ook voordelige combinatie-abonnementen voor Safari & Speelland Beekse Bergen verkrijgbaar vanaf fl. 67,50 Met een Combi-Plus-abonnement heeft een bezoeker toegang tot Speelland en Safari Beekse Bergen, de Zoo van Antwerpen en Dierenpark Planckendael in België. Dit Abonnement kost: fl. 88,50.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Speelland Beekse Bergen: 0900-2335732 (35 cent per
minuut)/internet:www.beeksebergen.com.

Noot aan de redactie: Voor informatie kunt u contact opnemen met Goof Lukken, Marketing & Communicatiemanager Beekse Bergen: 013-5490016/06-59735205