Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 18-04-2001 Persbericht district Den Bosch

OPGEPAKT VOOR DIEFSTAL GELD VAN COLLEGAE (Vlijmen)

Dinsdagavond is een 30-jarige vrouw uit Heusden aangehouden nadat zij was betrapt op het stelen van f. 50,00 uit de portemonnee van een collega in een winkel aan het Plein in Vlijmen. De vrouw wordt er van verdacht de laatste weken meerdere keren soortgelijke diefstallen ten nadele van collegae te hebben gepleegd.

AANGEHOUDEN IN GESTOLEN AUTO (s-Hertogenbosch)

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Rijksweg A2 een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed in een Ford Escort die op 13 april
01 in Eindhoven gestolen bleek te zijn. De man kon worden opgespoord na een melding van een oplettende getuige die de man aan de verkeerde kant van de auto had zien instappen. Hij vond dit vreemd en belde de politie. Bij het natrekken van het kenteken bleek onmiddellijk dat het om een gestolen auto ging. De verdachte wordt voor verder onderzoek ter beschikking gesteld van de politie Eindhoven.

VERDACHTEN VAN AUTOINBRAKEN AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee Bosschenaren van 33 en 27 jaar oud aangehouden op verdenking van auto-inbraken. Een getuige alarmeerde de politie toen hij zag dat twee mannen op de Bokkelaren in s-Hertogenbosch aan het inbreken waren in een daar geparkeerde bestelauto. De politie trof op het parkeerterrein twee opengebroken autos aan waaronder de bestelauto. Het tweetal kon in de omgeving worden aangehouden. De 27-jarige verdachte verzette zich bij zijn aanhouding zo fel dat hij middels een straal Pepperspray onder controle moest worden gebracht. Het tweetal is ingesloten.

WINKELDIEFSTAL 1- (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond zijn twee personen, een 49 jarige inwoner van Leerdam en een 40-jarige vrouw uit Vught in een winkel aan de Vogelstraat in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal. De verdachten hadden twee laserwaterpassen uit de verpakking gehaald en probeerden deze zonder betaling mee naar buiten te nemen. Zij werden daarbij door personeel betrapt en overgedragen aan de politie.

WINKELDIEFSTAL 2- (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag kon met enige moeite een 30-jarige inwoner van Breda worden overmeesterd nadat hij door personeel van een winkel aan de Pensmarkt was betrapt op het stelen van goederen. Toen men probeerde de man aan te houden kreeg het personeel een duw en rende de man weg. Hij zag daarbij een stallage over het hoofd en liep daar tegenaan met het gevolg dat er een aantal glasplaten sneuvelden. Hij kwam ten val waarna hij door personeel kon worden overmeesterd. De verdachte is door de politie overgenomen en ingesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. In de tas die hij bij zich had zat voor ruim f. 480,00 aan parfumerieartikelen en een bankpas die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig is.

AUTODIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch)

Vanaf de Limietlaan in s-Hertogenbosch is dinsdag een rode Opel Kadett met het kenteken SV-19-HV gestolen. Op de Neerstraat heeft men geprobeerd een groene Opel Corsa weg te nemen. De stuurkolom was vernield en de bedrading doorverbonden. Op de Maassingel is een Citroen Berlingo voorzien van het kenteken 78-VL-GL gestolen. De auto is afgelopen nacht terug gevonden aan de Pastoor de Leijerstraat in Hintham.

INBRAAK IN CONTAINER (s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een container aan de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch. Men heeft een compressor, een perstang en een zaag met een totale waarde van ruim f. 5000,00 weggenomen.

PORTEMONNEE GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Een 28-jarige Vughtse liet vanmorgen op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch bij het uit haar auto stappen een portemonnee met onder meer een geldbedrag van f. 500,00 vallen. Een onbekende bromfiets stopte, raapte de portemonnee op en ging er als vervolgens mee vandoor. Een poging van de vrouw om de bromfietser met de auto te volgen mislukte.

MISHANDELING EN BEDREIGING (s-Hertogenbosch)

Een 18-jarige jongen uit Oudheusden is dinsdagavond op de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch mishandeld door twee hem onbekende jongens. Een van hen heeft hem bovendien bedreigd met een mes. De jongen wist aan zijn belagers te ontkomen door op de Markt in een auto van een kennis te stappen. De jongen liep met zijn vriendin over de Hooge Steenweg waar zijn vriendin door de twee jongens werd lastig gevallen. Toen hij daar wat van zij begonnen de jongens hem in de knieholtes en de rug te schoppen en op het hoofd en in het gezicht te slaan. Een van de jongens zwaaide bovendien dreigend met een mes in zijn richting. Een onderzoek naar de beide verdachten leverde geen resultaat op.