Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.



* update 09.44 uur

** update 12.00 uur

*** update 15.47 uur

woensdag 18 april 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 14.00 uur.


**Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Hierbij komt de volgende vraag aan de orde (onder voorbehoud):

-van mevrouw Kant (SP) aan de ministers Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Borst (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over antwoorden op kamervragen over de werving van Surinaamse deskundigen en naar aanleiding van de uitlatingen van de Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid.

Hierna stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Vervolgens debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat en minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over de regionale en kleine luchtvaart (dit overleg had plaats op woensdag 11 april jongstleden).


***Ten slotte debatteert de Kamer over een wijziging van de leerplichtwet. Deze wijziging heeft betrekking op de strafbepaling voor leerplichtige jongeren van 12 jaar en ouder die staan ingeschreven bij een school en deze niet geregeld bezoeken (wijziging leerplichtwet 1969).

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN


*Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 15.30 tot ca. 16.30 uur - Thorbeckezaal

Agenda: gesprek met een delegatie uit de Varkenshouderij over de welzijnssituatie van varkens en een mogelijke opkoopregeling.

Europese Zaken en Financiën: 16.00 tot ca. 17.00 uur
*Suze Groenewegzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Zalm en staatssecretaris Bos (beiden Financiën) over vergaderingen van de ministers van Financiën van de lidstaten van Europese Unie.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 16.00 tot ca. 18.00 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over het beleid ten aanzien van standplaatsen en woonwagens.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 16.00 tot ca. 19.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over de inrichting van het bestuur in stedelijke gebieden en het kabinetsstandpunt inzake bestuurlijke samenwerking en democratische controle.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN


*Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 13.30 uur Klompézaal

Agenda: procedure.

Verkeer en Waterstaat: 13.30 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: procedure.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 10.15 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: procedure.

Defensie: 17.00 tot ca. 18.00 uur - *Aletta Jacobszaal
Agenda: gesprek met een delegatie van de Commissie Vrede en Veiligheid (CVV) van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) over defensieonderzoek en parlementaire controle.

Tijdelijke Commissie Biotechnologie: 18.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

AANBIEDING

De voorzitter van de vaste Commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer neemt om 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de stichting Duin- en Bollenstreek over meervoudig ruimtegebruik (hal Plein 2).

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Justitie brengen vanaf 16.00 uur een informeel bezoek aan het ministerie van Justitie.