Ministerie van Defensie



Nieuwsberichten


Kustwachtcutter Jaguar

Kustwacht Antillen redt vijf opvarenden

18-04-2001

Na een zoektocht van ruim 18 uur heeft de Kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba dinsdag een vermist schip met vijf opvarenden gered. Het schip was voor het laatst in de buurt van de westpunt van Curaçao gesignaleerd.

Direct na de melding op maandagavond is om 19.50 uur een grootscheepse zoekactie op touw gezet. De Kustwachtcutter Jaguar heeft de hele nacht doorgezocht, geassisteerd door een helikopter van het Korps Politie Nederlandse Antillen. Dinsdagochtend werd de zoekactie uitgebreid met diverse vliegende eenheden bestaande uit een Lynx helikopter van het stationsschip van de Koninklijke Marine, Hr.Ms. Van Amstel, een helikopter, een P3C-Orion van de Kustwacht en een Cessna van de opsporings- en reddingsdienst.

Op dinsdagmiddag 14.00 uur signaleerde de Lynx helikopter van Hr.Ms. Van Amstel het bootje op ca. 20 mijl ten westen van Curaçao. De opvarenden zijn overgebracht naar het Marinevliegkamp Hato, en zijn medisch onderzocht en vervolgens naar huis gestuurd. (Foto: CAVDKM)