Gemeente Breda

18-04-2001

Breda brengt leerlingenvervoer bij ConneXXion onder
Met ingang van het nieuwe schooljaar gaat 'ConneXXion' het vervoer van 965 leerlingen regelen van en naar het speciaal basisonderwijs. Daarnaast regelt dit bedrijf het vervoer van 15 leerlingen naar een basisschool in Almkerk waar Bredase kinderen vanuit geloofsovertuiging naar toe gaan. Ook gaat 'ConneXXion' het zwem- en gymnastiekvervoer regelen. De gemeente Breda sluit met 'ConneXXion' een contract voor drie schooljaren. Tot aan de zomervakantie blijft de huidige vervoerder 'Continental' de leerlingen vervoeren. De wijziging heeft geen gevolgen voor de leerlingen.

Het huidige contract met 'Continental' eindigt per 1 augustus 2001. Er is binnen de regels van Europese aanbesteding een traject gevolgd om aan het begin van het schooljaar 2001/2002 over een nieuw contract te beschikken. Het verkeerstechnisch bureau 'Diepens en Okkema' uit Delft heeft de procedure Europese aanbesteding leerlingenvervoer begeleid. Twee bedrijven tekenden in: 'Continental' (de huidige vervoerder) en 'ConneXXion'. De offertes zijn aan de hand van een beoordelingsformulier getoetst. Naast de prijs spelen kwaliteitsfactoren van de dienstverlening een belangrijke rol. De geoffreerde prijzen liggen dicht naast elkaar. 'ConneXXion' levert echter extra dienstverlening.

'ConneXXion' treft in de maanden mei, juni en juli 2001 voorbereidingen om een zo soepel mogelijk vervoersrooster voor de leerling op te stellen. De gemeenteraad heeft in een verordening precies bepaald hoe lang het vervoer van en naar school mag plaatsvinden. Het vervoersbedrijf streeft ernaar om de tijd dat de leerlingen in de schoolbus of taxi zitten, zo kort mogelijk te houden. Eind mei, begin juni ontvangen de ouders van de leerlingen een inschrijfformulier van de gemeente voor het vervoer van hun zoon of dochter, waarop zij kunnen aangeven voor welk vervoer zij in aanmerking wensen te komen.

Breda, 18 april 2001