Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmiddag 18 april 2001
16:54 woensdag 18 april 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629
Collega Bert Peters heeft perspiket.

BORGER

Een 40 jarige inwoonster van Borger heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar witten Mercedes bestelbus. De auto stond sinds dinsdagavond geparkeerd voor haar woning aan het Nuisveen in Borger. Woensdagmorgen bleek de auto te zijn verdwenen.

HOOGEVEEN

Bij een inbraak in een schoenenzaak aan de Hoofdstraat in Hoogeveen een forse partij schoenen van de duurdere merken schoenen gestolen uit het magazijn. De inbraak werd woensdagmorgen bij de opening van de zaak ontdekt door de eigenaar. Men is het pand binnengekomen via een lichtkoepel in het dak. Wat er precies weg is en voor welk bedrag er gestolen is moet nog door de schoenhandelaar geïnventariseerd worden.

ROLDE

Inbrekers hebben dinsdagnacht bij een inbraak in een zorgcentrum in Rolde een geldkistje en zon 40 modelautos gestolen. De modelautos stonden in vitrines waarvan de sleutels uit een opengebroken bureaulade kwamen. De autos, schaal 1 : 18 vertegenwoordigen een waarde van rond 4000 gulden. Om binnen te komen is een uitzetraam vernield.

ASSEN

Agenten van het Asser politiekorps hebben woensdagmorgen op heterdaad een 46 jarige inwoner van Ter Apel aangehouden. De agenten zagen dat de man in de buurt van de Weierspoort een tas wegnam uit de fietstas van een 44 jarige vrouw uit Assen. Na een korte achtervolging werd de man overmeesterd. Op het bureau bleek dat de man diverse antecedenten had en bovendien nog zeven dagen straf moest uitzitten. Hij blijft in bewaring en heeft voor deze zaak een dagvaarding voor snelrecht gekregen.

COEVORDEN

De politie heeft woensdagmorgen een 16 jarige Algerijn aangehouden die zich had verstopt in een vrachtauto, bestuur door een 34 jarige man uit Zuidwolde. De jongen kwam tevoorschijn toen de chauffeur zijn lading wilde lossen bij een bedrijf in Coevorden. Volgens de chauffeur moet de jongen in de laadruimte gekropen zijn toen de douane in Scheveningen de verzegeling van de trailer had verbroken in verband met de MKZ controle.
Via de tolkentelefoon verklaarde de verstekeling dat hij dacht dat hij onderweg zou zijn naar Engeland. Hij verklaarde vervolgens dat hij asiel in Nederland wenste. De jongen is via de vreemdelingendienst op de trein gezet naar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Zevenaar.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe