Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 18-04-2001 Mediaberichten 18 april (16.15 uur)

DISTRICT VENLO 402 Straatmaatbekeuringen

De politie van het district Venlo heeft in de week voor Pasen (van 9 tot 16 april) 402 bekeuringen uitgeschreven in het kader van het project Straatmaat. Er werd voornamelijk bekeurd tegen parkeerovertredingen (124 x), het rijden in geslotenverklaringen (71 x) en overtredingen door scooterrijders (37 x). De controles zijn in alle basiseenheden uitgevoerd. De politie werd ondersteund door de parkeercontroleurs van de gemeente Venlo.

BELFELD Snelheidscontroles

BELFELD In totaal overschreden 138 passanten de maximale limiet van 50 km per uur tijdens de snelheidscontrole die de politie woensdagmorgen uitvoerde op de Rijksweg Noord. Tijdens deze controle is van 1052 voertuigen de snelheid gemeten. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 90 km per uur. De 138 overtreders ontvangen binnenkort een acceptgiro.

HEYEN Snelheidscontroles

HEYEN Dinsdag 17 april heeft de politie een drietal automobilisten bekeurd nadat uit controle met de lasergun bleek dat de maximum snelheid werd overschreden.

Op de Rijksweg passeerde een automobilist met een snelheid van 110 km per uur de controle. De limiet was terplaatse 80 km per uur en de man kreeg een bekeuring van 250 gulden. Op de Siebengewaldseweg passeerde een automobilist met 101 km per uur de controle. Dit leverde hem een boete van 140 gulden op. De hoogstgemeten snelheid werd gereden door een andere automobilist die met 142 km per uur over de Siebengewaldseweg reed. De maximale limiet van 80 km per uur werd hierdoor met 62 km per uur overschreden. Van deze bestuurder, een 44-jarige Bergenaar werd het rijbewijs ingevorderd. (Van beide andere bestuurders zijn de personalia op dit moment niet beschikbaar.)

VENLO Bedrijfsinbraak

VENLO Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ruim 3000 gulden ontvreemd uit een café aan de Sloterbeekstraat. Door het forceren van een slot werd toegang verkregen tot het pand. De totale waarde van de aangerichte schade is op dit moment nog niet bij de politie bekend.