Gemeente Smallingerland

Freeze green met de Greenfreeze (18-4-01)

Voor wie zijn biertje het liefst 'groen' wil koelen, is de Greenfreeze op dit moment de meest milieuvriendelijke koelkast. In tegenstelling tot de gebruikelijke koelkast met HFK's, tast de Greenfreeze de ozonlaag niet aan. De Greenfreeze wordt gekoeld met koolwaterstoffen. Al in 1994 meldde Bosch-Siemens bovendien energiebesparingen tot 50% met een 360 liter Greenfreeze. En energiebesparing leidt tot minder CO2 uitstoot en dat voorkomt weer het opwarmen van de aarde. De Greenfreeze doet zijn naam eer aan!

Greenpeace heeft zich er sterk voor gemaakt dat Coca-Cola en Unilever binnen niet al te lange tijd geheel overgaan tot het gebruik van de Greenfreeze. Ook een aantal supermarktketens in Europa, waaronder onze Albert Heyn, maken inmiddels gebruik van de Greenfreeze. De Greenfreeze is zowel leverbaar voor de grote consument als voor de kleine. Dus ook voor u. Hoewel het lijstje niet volledig is, zetten we enkele merken die Greenfreeze hebben uitgebracht voor u op een rijtje: Bosch-Siemens, Electrolux, Liebherr, Miele, Quelle, Vestfrost, Whirlpool, Bauknecht, Foron en AEG.

Meer weten? Surf dan naar www.greenfreeze.nl

En vergeet niet dat u:

* bij de aankoop van een energiezuinige koelkast of freezer (label A) een energiepremie krijgt van f. 100,--. Bij Ecolabel is deze premie zelfs f. 200,--!

* uw afgedankte koelkast of vriezer ter recycling aanbiedt aan uw leverancier van de nieuwe, de REGON milieuservice of de kringloopwinkel

* een koelkast het efficiëntst werkt als u hem voldoende ventilatieruimte geeft. Zorg er voor dat de warmte aan de achterkant goed weg kan. Plaats een koelkast niet te dicht bij een warmtebron of in de volle zon.