17 april 2001

Onderwerp: Brochure 'Anders Eten'

Anders Eten,
Consumentenwijzer over voeding

Consumenten maken zich in toenemende mate zorgen om de kwaliteit en de veiligheid van hun voedsel. Daarnaast houden milieuvervuiling en dierenwelzijn steeds meer mensen bezig.
Niet onlogisch: na de BSE crisis volgde de MKZ crisis en langzamerhand worden nu ook de gevaren van genetisch gemanipuleerd voedsel in kaart gebracht.
Allemaal overwegingen die aanleiding zijn om het voedingspatroon aan te passen. Veel mensen willen dat graag, maar weten niet hoe ze dat kunnen doen.

Waar moeten we op letten?

Bijna iedereen vervangt incidenteel wel eens vlees door 'iets anders', maar hoe komen we tot een beter voedingspatroon?
De Alternatieve Konsumenten Bond (AKB) komt met de brochure 'Anders Eten, een Consumentenwijzer over voeding'.
De brochure geeft informatie over verschillende aspecten van 'anders eten'. Uiteraard komen gezondheid en milieu aan de orde, maar ook dierenwelzijn, de derde wereld en vervreemding van de natuur komen aan bod. Verder worden de verschillende stromingen binnen het 'anders eten' belicht'. Het verschil bijvoorbeeld tussen ecologische en biologisch-dynamische voeding.
Zeer bruikbaar is tenslotte het overzicht van de belangrijkste keurmerken. De verschillen tussen Max Havelaar en Fair Trade, de vele keurmerken voor eieren en de andere min of meer bekende keurmerken.

Eindelijk een helder en eenvoudig overzicht voor de bewuste consument.

'Anders Eten, Consumentenwijzer over voeding' Auteur: M. Kuik e.a., Alternatieve Konsumenten Bond, Amsterdam 2000, 36 p.
fl.10, - inclusief verzendkosten (fl.8,50 voor leden). ISBN 90-805447-2-8.
Te bestellen door overmaking van het bedrag op girorekening 763228, t.n.v. Alternatieve Konsumenten Bond te Amsterdam, o.v.v. Anders Eten.

Einde persbericht